Vendéglők Hete Vas megyében

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Vendéglők Hetét Szeretem, mert Vasból van címmel.

Vas Megye Közgyűlése 2013. november 4-10. között, hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg Szeretem, mert Vasból van címmel a Vas Megyei Vendéglők Hetét - szól a levél, ami nemrég behullott a digitális postaládánkba. A program célja állítólag a magyar gasztronómia megújítása oly módon, hogy helyi alapanyagokból már-már elfeledett vasi ételek újragondolt formában kerüljenek az asztalokra.

Ezért a megyei vezetés olyan színvonalas vasi vendéglők, éttermek jelentkezését várják, amik vállalják, hogy ezen a héten, a teljes nyitva tartási időben „olyan háromfogásos menüt kínálnak, amelyek kapcsolódnak vagy a Márton napi hagyományokhoz, illetve az adott település, térség jellegzetes ételei közé tartoztak. Készülhet olyan menüsor is, amely a megyéhez kötődő történelmi személyiség, híres ember kedvenc ételeiből, illetve a róla elnevezett ételekből áll össze. Az ár egységesen 3 ezer 300 forint. Ebben az italfogyasztás nincs benne, ám feltétel, hogy ehhez a vendégek, igényeik szerint Vas megyei bort, a közelgő Márton nap jegyében, akár már újbort is ihassanak. További feltétel az Erzsébet utalvány, illetve a SZÉP kártya elfogadása.”

A programra október 20-ig a menüsor, illetve a kapcsolódó borkínálat leírásának beküldésével lehet jelentkezni. (Levélben a Vas Megyei Önkormányzat 9700 Szombathely Berzsenyi tér 1., e-mailben pedig a [email protected] címen.) A jelentkezők közül a beküldött menüsor és borkínálat alapján szakmai zsűri választja ki azokat az éttermeket, amelyek részt vehetnek a programban. A megyei önkormányzat lehetőségei szerint részt vállal a Vas Megyei Vendéglők Hete népszerűsítéséből.

Forrás: Nyugat.hu


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.