Vendéglők Hete Vas megyében

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Vendéglők Hetét Szeretem, mert Vasból van címmel.

Vas Megye Közgyűlése 2013. november 4-10. között, hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg Szeretem, mert Vasból van címmel a Vas Megyei Vendéglők Hetét - szól a levél, ami nemrég behullott a digitális postaládánkba. A program célja állítólag a magyar gasztronómia megújítása oly módon, hogy helyi alapanyagokból már-már elfeledett vasi ételek újragondolt formában kerüljenek az asztalokra.

Ezért a megyei vezetés olyan színvonalas vasi vendéglők, éttermek jelentkezését várják, amik vállalják, hogy ezen a héten, a teljes nyitva tartási időben „olyan háromfogásos menüt kínálnak, amelyek kapcsolódnak vagy a Márton napi hagyományokhoz, illetve az adott település, térség jellegzetes ételei közé tartoztak. Készülhet olyan menüsor is, amely a megyéhez kötődő történelmi személyiség, híres ember kedvenc ételeiből, illetve a róla elnevezett ételekből áll össze. Az ár egységesen 3 ezer 300 forint. Ebben az italfogyasztás nincs benne, ám feltétel, hogy ehhez a vendégek, igényeik szerint Vas megyei bort, a közelgő Márton nap jegyében, akár már újbort is ihassanak. További feltétel az Erzsébet utalvány, illetve a SZÉP kártya elfogadása.”

A programra október 20-ig a menüsor, illetve a kapcsolódó borkínálat leírásának beküldésével lehet jelentkezni. (Levélben a Vas Megyei Önkormányzat 9700 Szombathely Berzsenyi tér 1., e-mailben pedig a [email protected] címen.) A jelentkezők közül a beküldött menüsor és borkínálat alapján szakmai zsűri választja ki azokat az éttermeket, amelyek részt vehetnek a programban. A megyei önkormányzat lehetőségei szerint részt vállal a Vas Megyei Vendéglők Hete népszerűsítéséből.

Forrás: Nyugat.hu


 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.