Vendéglők Hete Vas megyében

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Vendéglők Hetét Szeretem, mert Vasból van címmel.

Vas Megye Közgyűlése 2013. november 4-10. között, hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg Szeretem, mert Vasból van címmel a Vas Megyei Vendéglők Hetét - szól a levél, ami nemrég behullott a digitális postaládánkba. A program célja állítólag a magyar gasztronómia megújítása oly módon, hogy helyi alapanyagokból már-már elfeledett vasi ételek újragondolt formában kerüljenek az asztalokra.

Ezért a megyei vezetés olyan színvonalas vasi vendéglők, éttermek jelentkezését várják, amik vállalják, hogy ezen a héten, a teljes nyitva tartási időben „olyan háromfogásos menüt kínálnak, amelyek kapcsolódnak vagy a Márton napi hagyományokhoz, illetve az adott település, térség jellegzetes ételei közé tartoztak. Készülhet olyan menüsor is, amely a megyéhez kötődő történelmi személyiség, híres ember kedvenc ételeiből, illetve a róla elnevezett ételekből áll össze. Az ár egységesen 3 ezer 300 forint. Ebben az italfogyasztás nincs benne, ám feltétel, hogy ehhez a vendégek, igényeik szerint Vas megyei bort, a közelgő Márton nap jegyében, akár már újbort is ihassanak. További feltétel az Erzsébet utalvány, illetve a SZÉP kártya elfogadása.”

A programra október 20-ig a menüsor, illetve a kapcsolódó borkínálat leírásának beküldésével lehet jelentkezni. (Levélben a Vas Megyei Önkormányzat 9700 Szombathely Berzsenyi tér 1., e-mailben pedig a nemzetkozi@vasmegye.hu címen.) A jelentkezők közül a beküldött menüsor és borkínálat alapján szakmai zsűri választja ki azokat az éttermeket, amelyek részt vehetnek a programban. A megyei önkormányzat lehetőségei szerint részt vállal a Vas Megyei Vendéglők Hete népszerűsítéséből.

Forrás: Nyugat.hu


Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat

Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat 

2024. szeptember 20-án hivatalosan bejelentésre került, kik az idei év díjazottjai.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.