Alexander Wurzról azt eddig is tudtuk, hogy a száguldás a vérében van, de hogy az olasz konyha is a kedvencei közé tartozik, azt nem. A jelenleg szakértőként dolgozó egykori Forma-1-es pilóta a jövőben étteremtulajdonosként tevékenykedik majd, méghozzá Bécsben, a híres Naschmarkton, vagyis a nyalánkságok utcájában. A sportoló nagynénje, Judith Schindl 51 éven át vezette az itt található Piccini éttermet, de mivel 71 évesen már a nyugdíjra gondol, úgy döntött, hogy átadja az üzlet irányítását. A tradicionális olasz konyhával üzemelő vendéglő tehát Wurz kezébe kerül, aki üzlettársával, Christian Mendezzel folytatja a munkát. A szakember évekig a Williams istálló catering részlegének főnöke volt, vagyis a kisujjában van a konyhaművészet. A két új tulajdonos megpróbál új lendületet adni az étteremnek, de természetesen megtartják a hagyományos ízeket és az étlapon sem változtatnak sokat. Alexander Wurz kedvcsinálóként máris elárulta a kedvenc receptjét, ami a Salsiccia rizottó à la Wurz névre hallgat. (www.csakcsajoknak.hu)
Vendéglős lesz a Forma-1-es pilótából
Étterem tulajdonos lesz Alexander Wurz. Az egykori Forma-1-es pilóta a nagynénje olasz éttermét veszi át Bécsben, és egy barátjával próbálja meg az eddigi színvonalon, vagy még jobban üzemeltetni.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.