Vendéglős lesz a Forma-1-es pilótából

Étterem tulajdonos lesz Alexander Wurz. Az egykori Forma-1-es pilóta a nagynénje olasz éttermét veszi át Bécsben, és egy barátjával próbálja meg az eddigi színvonalon, vagy még jobban üzemeltetni.

Alexander Wurzról azt eddig is tudtuk, hogy a száguldás a vérében van, de hogy az olasz konyha is a kedvencei közé tartozik, azt nem. A jelenleg szakértőként dolgozó egykori Forma-1-es pilóta a jövőben étteremtulajdonosként tevékenykedik majd, méghozzá Bécsben, a híres Naschmarkton, vagyis a nyalánkságok utcájában. A sportoló nagynénje, Judith Schindl 51 éven át vezette az itt található Piccini éttermet, de mivel 71 évesen már a nyugdíjra gondol, úgy döntött, hogy átadja az üzlet irányítását. A tradicionális olasz konyhával üzemelő vendéglő tehát Wurz kezébe kerül, aki üzlettársával, Christian Mendezzel folytatja a munkát. A szakember évekig a Williams istálló catering részlegének főnöke volt, vagyis a kisujjában van a konyhaművészet. A két új tulajdonos megpróbál új lendületet adni az étteremnek, de természetesen megtartják a hagyományos ízeket és az étlapon sem változtatnak sokat. Alexander Wurz kedvcsinálóként máris elárulta a kedvenc receptjét, ami a Salsiccia rizottó à la Wurz névre hallgat. (www.csakcsajoknak.hu)

 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.