Verseny a 27 év alatti ifjú szakácsok részére

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján, ez évben XXIV. alkalommal rendezik meg a Chaîne Egyesülethez tartozó „Chaîne” szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” Magyarországi Szakácsversenyt.

A nemzeti válogató versenyen olyan fiatal szakács indulhat, aki 2019. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 27. életévét, egy a Chaîne Egyesülethez tartozó szálloda/étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású munkatársa, akit a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója benevez a versenyre. Tekintettel arra, hogy idén a versenyen 2 turnusban összesen 5-5 versenyző tud indulni, a jelentkezések nevezési sorrendben kerülnek regisztrálásra.

Chaine Házanként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség. Az „Jeunes Chefs Rôtisseurs” verseny évenkénti rendszeres megszervezésével is szeretnénk elérni, hogy a „Chaîne-házak”-ban dolgozó fiatal szakácsok oktatásával és nevelésével – ezen versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magas színvonalat érjenek el.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt kell elkészíteniük 4 személy részére: hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A verseny eligazítás dátuma: 2019. március 4. hétfő 10 óram helyszíne a METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

A verseny dátuma: 2019. április 10. szerda, helyszíne: METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

A gálavacsorával egybekötött eredményhirdetés dátuma: 2019. április 13. szombat

A gálavacsora helyszíne: CONTINENTAL Hotel Budapest, 1074 Budapest, Dohány utca 42.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon az „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2019. évi Világbajnokságon, amely Kanadában, Calgary városában kerül megrendezésre 2019. szeptember 19. és 22. között. A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat (amely tartalmazza a szállás, ellátás, verseny és program költségeket, ugyanakkor a kanadai helyszínre való utazás – repülőjegy – költségét nem tartalmazza). "Kérjük a „Chaîne Házak” vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre" -írta Novák Iván Péter elnök.

A fájlok közül letölthető „Nevezési lap”-ot legkésőbb 2019. február 25. hétfő 12:00-ig lehet a Chaîne Egyesület központi e-mail címre (chaine@chaine.hu) kitöltve visszaküldeni. Szabados Bettina, a 06-30-968-4143 telefonon, és a chaine@chaine.hu e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.