Versenyfőzés sztárokkal a METRO-val

A METRO Gasztroakadémia látványkonyhája rendszeresen ad otthon a legkülönfélébb gasztro eseményeknek, ezúttal az áruházlánc receptversenyének győztesei főzhettek együtt az akadémia neves séfjei mellett ismert közéleti személyiségekkel.

Egy hónap állt a METRO vásárlóinak rendelkezésére, hogy szó szerint kisüssenek valamit, hiszen november utolsó napján a legjobbak komoly megmérettetésen bizonyíthatták, hogy ők a legkreatívabbak.  Az előzőleg begyűjtött anyagokból szakmai zsűri választotta ki a legígéretesebbeket, de a végső döntéshez a résztvevőknek a helyszínen is be kellett mutatni a konyhai ismereteiket. A versenyzők egy-egy híresség személyében partnert is kaptak maguk mellé a főzőversenyen. A párosok mindent beleadtak, hogy ők vigyék haza az értékes nyereményeket, köztük a minőségi konyhai gépeket, illetve egy gourmet képzést a METRO Gasztroakadémián.

A kiválasztott receptek tulajdonosai olyan népszerű közéleti személyiségekkel főzhettek együtt, mint Hajdú Steve, Keleti Andrea, Csomor Csilla, Nyári Dia, Vágó Piros, Kovács Katalin, Lajsz András vagy Bencsik Emerencia. Az elkészült fogásokat pedig Bernáth József, számos külföldi Michelin-csillagos étterem korábbi séfje, Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje, valamint Vidák Zoltán, a METRO Gasztroakadémia vendégoktatója értékelte.


Az esemény végére 8 nagyszerű fogás került az asztalra, így például Lajsz András és Fábián Richárd tárkonyos pulykakrémlevese, Hajdú Steve és Juhász Áron pulykahúslevese, vagy Kovács Katalin és Németh Lajos almás-gyömbéres céklakrémlevese. A zsűri értékelte még Bencsik Emerencia és Ölveczky Sebestyén ízletes rose kacsamellét, amelyet csicsókapürével, savanyított sütőtökgolyókkal és kakukkfüves jus-vel tálaltak. Egy fenséges zöldséges kacsás rizs is készült, pankómorzsás sertéskarajjal, wasabis borsópürével és savanyított gombával Nyári Diának és Posta Lucának köszönhetően, Csomor Csilla és Sajó Attila csapata egy ízletes crème brulée-vel kápráztatta el a séfeket, Keleti Andrea és Muszta Anna pedig egy kávés-meggyes képviselőfánkkal készült.

Végül a Vágó Piros és Varga Zoltán páros főztje bizonyult a legjobbnak. Az első helyezett háromfogásos menüben olyan különlegességeket kóstolhatott a zsűri, mint az almás ciderleves darált pulykahúsos batyuval, darált karajból készült húsgombóc céklapiskótával és sütőtök pürével, valamint desszertnek fehércsokoládés panna cotta-t, sűrűre főzött kávéöntettel.

Forrás: Élelmiszer Online


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.