Versenyfőzés sztárokkal a METRO-val

A METRO Gasztroakadémia látványkonyhája rendszeresen ad otthon a legkülönfélébb gasztro eseményeknek, ezúttal az áruházlánc receptversenyének győztesei főzhettek együtt az akadémia neves séfjei mellett ismert közéleti személyiségekkel.

Egy hónap állt a METRO vásárlóinak rendelkezésére, hogy szó szerint kisüssenek valamit, hiszen november utolsó napján a legjobbak komoly megmérettetésen bizonyíthatták, hogy ők a legkreatívabbak.  Az előzőleg begyűjtött anyagokból szakmai zsűri választotta ki a legígéretesebbeket, de a végső döntéshez a résztvevőknek a helyszínen is be kellett mutatni a konyhai ismereteiket. A versenyzők egy-egy híresség személyében partnert is kaptak maguk mellé a főzőversenyen. A párosok mindent beleadtak, hogy ők vigyék haza az értékes nyereményeket, köztük a minőségi konyhai gépeket, illetve egy gourmet képzést a METRO Gasztroakadémián.

A kiválasztott receptek tulajdonosai olyan népszerű közéleti személyiségekkel főzhettek együtt, mint Hajdú Steve, Keleti Andrea, Csomor Csilla, Nyári Dia, Vágó Piros, Kovács Katalin, Lajsz András vagy Bencsik Emerencia. Az elkészült fogásokat pedig Bernáth József, számos külföldi Michelin-csillagos étterem korábbi séfje, Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje, valamint Vidák Zoltán, a METRO Gasztroakadémia vendégoktatója értékelte.


Az esemény végére 8 nagyszerű fogás került az asztalra, így például Lajsz András és Fábián Richárd tárkonyos pulykakrémlevese, Hajdú Steve és Juhász Áron pulykahúslevese, vagy Kovács Katalin és Németh Lajos almás-gyömbéres céklakrémlevese. A zsűri értékelte még Bencsik Emerencia és Ölveczky Sebestyén ízletes rose kacsamellét, amelyet csicsókapürével, savanyított sütőtökgolyókkal és kakukkfüves jus-vel tálaltak. Egy fenséges zöldséges kacsás rizs is készült, pankómorzsás sertéskarajjal, wasabis borsópürével és savanyított gombával Nyári Diának és Posta Lucának köszönhetően, Csomor Csilla és Sajó Attila csapata egy ízletes crème brulée-vel kápráztatta el a séfeket, Keleti Andrea és Muszta Anna pedig egy kávés-meggyes képviselőfánkkal készült.

Végül a Vágó Piros és Varga Zoltán páros főztje bizonyult a legjobbnak. Az első helyezett háromfogásos menüben olyan különlegességeket kóstolhatott a zsűri, mint az almás ciderleves darált pulykahúsos batyuval, darált karajból készült húsgombóc céklapiskótával és sütőtök pürével, valamint desszertnek fehércsokoládés panna cotta-t, sűrűre főzött kávéöntettel.

Forrás: Élelmiszer Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.