Vezérváltás a Dreher élén

Mike James brit szakember lett a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója augusztus 1-től, a pozíciót Békefi Gábor korábbi vezetőtől vette át, aki márciusban jelentette be, hogy visszavonul a vállalat élérőll, közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Az új vezérigazgató az Asahi Europe & International vállalatcsoport Egyesült Királyság és Írország üzletágából érkezett a Dreher Sörgyárak élére.

Kiemelt feladata, hogy a magyar sörgyártás eddigi legnagyobb, 100 milliárd forintos beruházását felügyelje, és a vállalatot növekedési pályáján tartsa.

Mike James, a Dreher új vezériigazgatója
Mike James, a Dreher új vezériigazgatója


Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak korábbi vezérigazgatója márciusban jelentette be, hogy hét év után visszavonul a vállalat éléről.

Vezetése alatt előtérbe kerültek a prémium termékek, növekedett a hatékonyság és a kulcsfontosságú szegmensekben elért piaci részesedés, illetve a munkáltatói elkötelezettség.

Békefi Gábor a későbbiekben szakértőként támogatja majd az Asahi Europe & International nemzetközi stratégiai építkezését a jövő év nyaráig - írják a közleményben.

A Dreher Sörgyárak Zrt. 2023-ban 87,4 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 74,1 milliárd forint után. A társaság tavalyi adózott eredménye 5,7 milliárd forintot tett ki a bázis időszak 3 milliárd forintjával szemben.
 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.