Visszakövetelik az éttermet a lakók

Több százan maradtak hoppon, miután a pécsi Nevelési Központ konyháját átvevő Hungast megszüntette az előfizetéses étkezés lehetőségét az egységben működő étteremben. A korábbi ígéretek arról szóltak, szeptember végén újraindul a nyáron leállt menüzés az egységben, ám a cég továbbra is csak büfészolgáltatást nyújt a Nevkóba betérő korgó gyomrúaknak. Az ügyvezető igazgató azonban azt ígéri, januártól újraindítják a szolgáltatást - írja a Pécsi Újság.

Több száz előfizetője volt a kertvárosi Nevelési Központban működő étteremnek, ám ennek ellenére a Hungast Dél-Magyarország Kft. idén nyáron leállította a menüztetést az egységben. A környéken élők felháborodtak, mondván, a rendszeres vendégek közt nagy arányban lévő nyugdíjasok és kismamák életét alaposan megnehezítette a cég, nem beszélve az intézményben dolgozókról, akik jórésze ugyancsak a Nevkóban csillapította éhségét.

Az étterem jövőjével kapcsolatban megkerestük Turi Katalint, az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ főigazgatóját, ám ő azt közölte munkatársunkkal, az események alakításához kevés köze van, a témában a konyhát üzemeltető Hungast tud tájékoztatást adni.
A közétkeztetésért felelős cégnél leszögezték, "szó sincs az előfizetéses étkezés megszüntetéséről, a szolgáltatás csupán időlegesen nem érhető el".

- A szüneteltetés oka, hogy a közétkeztetési feladatok átvételekor a szolgáltatások beindítására rendkívül rövid időnk volt, elsődleges feladatunknak pedig a gyermekek ellátását tartjuk - fogalmazott Kérfalusi Attila, a Hungast Dél-Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Megnyugtatásul hozzáfűzte: a tervek szerint "januártól ismét elérhető lesz az előfizetéses étkezés a Nevelési Központban".
Kérdésünkre a cégvezető elmondta, a szüneteltetésnek nem pénzügyi okai vannak, ezért a szolgáltatás visszaállításakor sem a gazdasági szempontokat tartják szem előtt.
- Célunk, hogy a lehető legszélesebb közönségnek bemutathassuk az egészséges ételeket előtérbe helyező, helyi beszállítók alapanyagaiból készülő ételeinket - ecsetelte a nemes célokat. (forrás: Pécsi Újság)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.