Visszakövetelik az éttermet a lakók

Több százan maradtak hoppon, miután a pécsi Nevelési Központ konyháját átvevő Hungast megszüntette az előfizetéses étkezés lehetőségét az egységben működő étteremben. A korábbi ígéretek arról szóltak, szeptember végén újraindul a nyáron leállt menüzés az egységben, ám a cég továbbra is csak büfészolgáltatást nyújt a Nevkóba betérő korgó gyomrúaknak. Az ügyvezető igazgató azonban azt ígéri, januártól újraindítják a szolgáltatást - írja a Pécsi Újság.

Több száz előfizetője volt a kertvárosi Nevelési Központban működő étteremnek, ám ennek ellenére a Hungast Dél-Magyarország Kft. idén nyáron leállította a menüztetést az egységben. A környéken élők felháborodtak, mondván, a rendszeres vendégek közt nagy arányban lévő nyugdíjasok és kismamák életét alaposan megnehezítette a cég, nem beszélve az intézményben dolgozókról, akik jórésze ugyancsak a Nevkóban csillapította éhségét.

Az étterem jövőjével kapcsolatban megkerestük Turi Katalint, az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ főigazgatóját, ám ő azt közölte munkatársunkkal, az események alakításához kevés köze van, a témában a konyhát üzemeltető Hungast tud tájékoztatást adni.
A közétkeztetésért felelős cégnél leszögezték, "szó sincs az előfizetéses étkezés megszüntetéséről, a szolgáltatás csupán időlegesen nem érhető el".

- A szüneteltetés oka, hogy a közétkeztetési feladatok átvételekor a szolgáltatások beindítására rendkívül rövid időnk volt, elsődleges feladatunknak pedig a gyermekek ellátását tartjuk - fogalmazott Kérfalusi Attila, a Hungast Dél-Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Megnyugtatásul hozzáfűzte: a tervek szerint "januártól ismét elérhető lesz az előfizetéses étkezés a Nevelési Központban".
Kérdésünkre a cégvezető elmondta, a szüneteltetésnek nem pénzügyi okai vannak, ezért a szolgáltatás visszaállításakor sem a gazdasági szempontokat tartják szem előtt.
- Célunk, hogy a lehető legszélesebb közönségnek bemutathassuk az egészséges ételeket előtérbe helyező, helyi beszállítók alapanyagaiból készülő ételeinket - ecsetelte a nemes célokat. (forrás: Pécsi Újság)


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.