Visszakövetelik az éttermet a lakók

Több százan maradtak hoppon, miután a pécsi Nevelési Központ konyháját átvevő Hungast megszüntette az előfizetéses étkezés lehetőségét az egységben működő étteremben. A korábbi ígéretek arról szóltak, szeptember végén újraindul a nyáron leállt menüzés az egységben, ám a cég továbbra is csak büfészolgáltatást nyújt a Nevkóba betérő korgó gyomrúaknak. Az ügyvezető igazgató azonban azt ígéri, januártól újraindítják a szolgáltatást - írja a Pécsi Újság.

Több száz előfizetője volt a kertvárosi Nevelési Központban működő étteremnek, ám ennek ellenére a Hungast Dél-Magyarország Kft. idén nyáron leállította a menüztetést az egységben. A környéken élők felháborodtak, mondván, a rendszeres vendégek közt nagy arányban lévő nyugdíjasok és kismamák életét alaposan megnehezítette a cég, nem beszélve az intézményben dolgozókról, akik jórésze ugyancsak a Nevkóban csillapította éhségét.

Az étterem jövőjével kapcsolatban megkerestük Turi Katalint, az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ főigazgatóját, ám ő azt közölte munkatársunkkal, az események alakításához kevés köze van, a témában a konyhát üzemeltető Hungast tud tájékoztatást adni.
A közétkeztetésért felelős cégnél leszögezték, "szó sincs az előfizetéses étkezés megszüntetéséről, a szolgáltatás csupán időlegesen nem érhető el".

- A szüneteltetés oka, hogy a közétkeztetési feladatok átvételekor a szolgáltatások beindítására rendkívül rövid időnk volt, elsődleges feladatunknak pedig a gyermekek ellátását tartjuk - fogalmazott Kérfalusi Attila, a Hungast Dél-Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Megnyugtatásul hozzáfűzte: a tervek szerint "januártól ismét elérhető lesz az előfizetéses étkezés a Nevelési Központban".
Kérdésünkre a cégvezető elmondta, a szüneteltetésnek nem pénzügyi okai vannak, ezért a szolgáltatás visszaállításakor sem a gazdasági szempontokat tartják szem előtt.
- Célunk, hogy a lehető legszélesebb közönségnek bemutathassuk az egészséges ételeket előtérbe helyező, helyi beszállítók alapanyagaiból készülő ételeinket - ecsetelte a nemes célokat. (forrás: Pécsi Újság)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.