Visszakövetelik az éttermet a lakók

Több százan maradtak hoppon, miután a pécsi Nevelési Központ konyháját átvevő Hungast megszüntette az előfizetéses étkezés lehetőségét az egységben működő étteremben. A korábbi ígéretek arról szóltak, szeptember végén újraindul a nyáron leállt menüzés az egységben, ám a cég továbbra is csak büfészolgáltatást nyújt a Nevkóba betérő korgó gyomrúaknak. Az ügyvezető igazgató azonban azt ígéri, januártól újraindítják a szolgáltatást - írja a Pécsi Újság.

Több száz előfizetője volt a kertvárosi Nevelési Központban működő étteremnek, ám ennek ellenére a Hungast Dél-Magyarország Kft. idén nyáron leállította a menüztetést az egységben. A környéken élők felháborodtak, mondván, a rendszeres vendégek közt nagy arányban lévő nyugdíjasok és kismamák életét alaposan megnehezítette a cég, nem beszélve az intézményben dolgozókról, akik jórésze ugyancsak a Nevkóban csillapította éhségét.

Az étterem jövőjével kapcsolatban megkerestük Turi Katalint, az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ főigazgatóját, ám ő azt közölte munkatársunkkal, az események alakításához kevés köze van, a témában a konyhát üzemeltető Hungast tud tájékoztatást adni.
A közétkeztetésért felelős cégnél leszögezték, "szó sincs az előfizetéses étkezés megszüntetéséről, a szolgáltatás csupán időlegesen nem érhető el".

- A szüneteltetés oka, hogy a közétkeztetési feladatok átvételekor a szolgáltatások beindítására rendkívül rövid időnk volt, elsődleges feladatunknak pedig a gyermekek ellátását tartjuk - fogalmazott Kérfalusi Attila, a Hungast Dél-Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Megnyugtatásul hozzáfűzte: a tervek szerint "januártól ismét elérhető lesz az előfizetéses étkezés a Nevelési Központban".
Kérdésünkre a cégvezető elmondta, a szüneteltetésnek nem pénzügyi okai vannak, ezért a szolgáltatás visszaállításakor sem a gazdasági szempontokat tartják szem előtt.
- Célunk, hogy a lehető legszélesebb közönségnek bemutathassuk az egészséges ételeket előtérbe helyező, helyi beszállítók alapanyagaiból készülő ételeinket - ecsetelte a nemes célokat. (forrás: Pécsi Újság)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.