Vita a pálinka körül

Szeptember elején országos érdeklődést keltett, hogy pálinka forgalmazásával tervezi kiegészíteni költségvetését Bükkösd. Az origo szerint valami nem kerek a történetben, hiszen a polgármester saját faluja elől happolta el a "bizniszt".

A polgármester szeptember elején az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy két évtizedes hagyománya van Bükkösdön az önkormányzati fenntartású pálinka-bérfőzőüzemnek, a korábbi főzőmester azonban a nyáron elhagyta a település üzemét, ezért kerestek, és találtak új alkalmazottat.
"Egy, az önkormányzatnak pluszforrást biztosító, profitorientált, kisebb bérfőzdét üzemeltetünk, elsősorban a környéken élő gyümölcstermelők kiszolgálására. Mivel a vállalkozásokkal szemben nem törekszünk extra haszonra, nyomott áron tudunk dolgozni, így közkedvelt a környéken a főzdénk" – fogalmazott Budai Zsolt,

Az origo írása szerint csak azt nem közölte a polgármester, hogy a korábbi főzőmester éppen a falu első embere által létrehozott privát pálinkafőzdébe távozott, ezért vált szükségessé az új közalkalmazott felvétele.

A falu lakosainak egy része háborog, szerintük nem volt sportszerű lépés a polgármestertől, hogy "rányitott" a falunak tisztes bevételt hozó, évek óta működő pálinkafőzdére.(Az origo cikke szerint a vállalkozás termelte ki a falu éves szemétszállítási díjának összegét, így azért a lakóknak nem kell fizetni.)

A bükkösdi pálinkaháborúról részletesen olvashat az eredeti oldalon.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.