Vízimentőket támogat a borászat

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, amely a Balaton és a vízisportok elkötelezett híve, 2014-től támogatja a balatoni vízimentőket.

Csütörtökön, a Budapest Boatshow kiállításon mutatták be a Bujdosó új termékcímkével ellátott Mentőöv nevű borát. A címkeváltást nemes cél vezérelte, hiszen Bujdosóék minden eladott palack után tíz forinttal kívánják segíteni a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkáját.
„A Balaton partján nőttünk fel, kis túlzással mondhatjuk, hogy hamarabb tanultunk meg vitorlázni, mint járni. A borászat mellett a víz szeretete az, ami boldoggá tesz bennünket, így nem volt kérdés, hogy támogatjuk a vitorlázókat és fürdőzőket egyaránt óvó vízimentőket” – mondta Bujdosó Ferenc, a pincészet vezető borásza.
A VMSZ kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre, egyesületük több mint hatszáz tagjával évente számos vízimentő tanfolyamot szervez. Több száz iskolában tartottak prevenciós előadást, emellett a Balaton partján több mint ötven strandon állnak szolgálatban, aminek köszönhetően eddig közel háromezer személyt mentettek ki a vízből.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke több szempontból is örül a támogatásnak. „Szerencsés dolog, hogy Bujdosóékkal működhetünk együtt, hiszen ők egyrészt elkötelezettek a hajózás iránt, másrészt kiváló minőséget képviselnek, ami hitelességük záloga is egyben. Példaértékű az a csapatmunka és az elhivatottság, ami a Bujdosó családi pincészetet jellemezi. Ezek a szempontok maradéktalanul párhuzamba állíthatók a VMSZ törekvéseivel” – mondta Bagyó Sándor.
A Bujdosó család kiemelt figyelmet fordít a vízi sportokhoz kapcsolódó események támogatására, de társadalmi felelősségvállalásuk kiterjed többek között a Nemzeti Kézilabda Akadémia vagy a Balaton-vidéki regionális rendezvények szponzorálására is.
A fogyasztók körében az egyik legnépszerűbb Bujdosó bor a Mentőöv, egy lazacszínű, könnyed rosé. Intenzív, gazdag virágos illatú, ízét a Pinot Noir üde, gyümölcsös savai határozzák meg. A fogyasztók nyáron nagyon kedvelik a kiváló minőségű rosét, amely kiváló zárása lehet egy vitorlázással vagy fürdőzéssel töltött balatoni napnak. Így a VMSZ választása nem véletlenül esett vízimentő eszközről elnevezett Bujdosó Mentőövre.
A VMSZ-t segítő jótékonysági akció előreláthatóan nyár végéig tart, ezidő alatt a VMSZ hivatalos bora a Bujdosó Mentőöv lesz. Az új címkés Bujdosó Mentőöv számos helyen beszerezhető, így például a pincészet saját webshopján, a nagyobb élelmiszerláncokban és jó néhány borszaküzletben.

Forrás: Sajtóközlemény


Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.