A Zensho Co. Ltd., mely a harmadik legnagyobb amerikai hamburger gyorséttermi láncolatot működteti japánban, bejelentette, hogy felbontja meglévő szerződését a Wendy's/Arby's csoporttal, és december végéig bezárja 71 Wendy's gyorséttermét. A Wendy's Japánban az idén márciusig tartó pénzügyi évben 6,2 milliárd jen értékben értékesített.
Japánban a hamburgerre alapozott gyorséttermi üzletágban már régóta a McDonald's dominál, mely hozzávetőlegesen 65 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A McDonald's az első éttermét Japánban 1971-ben nyitotta, azóta az éttermek száma már eléri a 3.720-at.
A Burger King Corp. 16 étteremmel van jelen a szigetországban. A világ második legnagyobb hamburger gyorséttermi lánca még 2001-ben kivonult a japán piacról, miután elveszítette a McDonald's-al szembeni árháborút, azonban ezt követően 2007-ben visszatért.
Wendy's hamburgerek nélkül marad Japán
A Wendy's amerikai hamburger gyorséttermi lánc 29 évnyi jelenlét után a japán piacról való kivonulás mellett döntött - adta hírül az itbusiness.hu, a The Wall Street Journal értesülése alapján.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.