Zajos sikert arattak a badacsonyi borok

A március 23-án a patinás New York-palota Róma termében megrendezett Badacsony New Yorkban seregszemle évről-évre a Badacsony és az itt készült borok rajongóinak széles táborát mozgatja meg.

 A komoly múltra visszatekintő nagyszabású Badacsony New Yorkban rendezvényre a borászok pincészetük legjellemzőbb, legszebb borait hozták el, így a badacsonyi borok szerelmesei 38 pincészet több, mint 200 kiváló borát kóstolhatták meg. A pezsgéssel teli helyszínen a látogatók közben megismerkedhettek a borász szakma kiemelkedő képviselőivel is.

A vendégek a borvidéki fotókból készült rövid filmeken keresztül ízelítőt kaphattak Badacsony hangulatából és az itt gazdálkodó kiváló borászatokból - a látogatók a borokon kívül számos helyi termelőt, turisztikai szolgáltatót, kézműveseket is megismerhettek, akik kínálatukkal kiegészítették és színesítették a seregszemlét.

Rekordszámú kiállító és bővített helyszín

A Badacsony New Yorkban esemény – amelyet a bemutatkozó borászatok és egyéb kiállítók maguk szerveznek meg az őket tömörítő és koordináló Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület segítségével – egyik célja a borvidéki összefogáson kívül, hogy kedvet csináljon Badacsony és környéke, illetve az idén 20 éve városi rangját ünneplő Badacsonytomaj meglátogatásához.

A' Capella Szőlőbirtok képviselői
A' Capella Szőlőbirtok képviselői
Fotó: Badacsony New Yorkban

Hiszen bort kóstolni ott a legjobb, ahol ez születik, másrészt a Badacsonyi borvidék a kiváló borok mellett egész évben számos felejthetetlen élményt és felfedeznivalót kínál.

„A Badacsony New Yorkban esemény népszerűségét jól mutatja, hogy idén az előző évhez hasonlóan nemcsak rekordszámú látogató, hanem rekordszámú kiállító is részt vett, amelynek köszönhetően bővítettük a helyszínt, így szellősebbé vált a terem és kényelmesebben lehetett a pincészetekhez is hozzáférni. Kifejezetten jó volt tapasztalni, hogy élénk érdeklődés volt a szakma részéről is. – mondta Szászi Endre a szervezőbizottság részéről.

Izgalmas mesterkurzus színesítette az eseményt

A megfelelő minőség biztosítása érdekében az elmúlt évekhez hasonlóan a seregszemlén résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstolás során előminősítette, így a New York Palota Róma termében minden vendég kizárólag a borvidék legkiválóbb boraival találkozhatott. A sétáló kóstolón túl, folytatva az eddigi hagyományokat a Vivaldi teremben idén is egy teltházas, egyedülálló mesterkurzus színesítette a Badacsony New Yorkban eseményt: az informatív és finom humorral megfűszerezett Pásztoróra / Badacsonyi borok titkos találkára hívják illő s méltó párjukat című mesterkurzuson Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a „Szellem a palackból” című műsor sorozat szerkesztő-műsorvezetője, a Magyar Bor Akadémia tagja, valamint Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem executive séfje, a Bocuse d’Or Akadémia tagja az ínyenc ételek és a badacsonyi borok közötti harmónia világába avatta be a résztvevőket.

Mesterkurzus a rendezvényen
Mesterkurzus a rendezvényen
Fotó: Bdacsony New Yorkban

Badacsony, Magyarország egyik legnépszerűbb és legkedveltebb borvidéke

Az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar borvidék, a kétezeréves szőlő-és borkészítési hagyományokkal rendelkező Badacsony nem véletlenül lett az elmúlt években a hazai borfogyasztók körében az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb borvidék. Ezt komoly és céltudatos munka előzte meg, hiszen a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület a borvidék önkormányzataival és az egyesület tagjaival közösen fejleszti a helyi turizmust, melynek köszönhetően ma már négyévszakos desztinációról beszélhetünk, ahol egész évben nyitvatartó és minőségi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, az évszaknak megfelelő színes programok, felújított strandok és izgalmas látogatóhelyek várják a vendégeket. 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.