Falra festett képek az a&o hotelláncnál

Falra festett képek az a&o hotelláncnál 

Európa vezető hostelmárkája kísérleti projektet indít Berlinben, Drezdában és Koppenhágában, hogy az UNESCO oktatási kampányához csatlakozva játékos módon hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra.
Új F&B igazgató a Matild Palace-ban

Új F&B igazgató a Matild Palace-ban 

Új Food & Beverage igazgató a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapestben. Burak Cecen korábban Shanghai luxuscateringjéért is felelt.
Hazai házak előfoglalási adatai a húsvéti időszakra

Hazai házak előfoglalási adatai a húsvéti időszakra 

A húsvéti, négynapos hosszú hétvége beindítja a tavaszi üdüléseket: a Szallas.hu adatai szerint 17 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya időarányosan az előző évhez képest. 
Eladja a Sofitelt az Indotek Csoport

Eladja a Sofitelt az Indotek Csoport 

Pályázatot írtak ki a szálloda értékesítésére, közölte Jellinek Dániel, az Indotek Csoport alapítója és vezérigazgatója az index.hu érdeklődésére, majd hozzátette, az Equilor Alapkezelő Zrt. nyújtotta be a legjobb ajánlatot, az egyik általa kezelt alap nevében, olvasható társlapunk, az mfor.hu oldalán.
Airbnb-t nyitna egy börtönből az új tulajdonos

Airbnb-t nyitna egy börtönből az új tulajdonos 

Szórakoztató létesítmény és Airbnb nyílhat egy használaton kívüli börtönben Missouri államban. A New York Post cikkében nem nevesített befektető 195 ezer dollárért (közel 70 millió forint) jutott hozzá a 20 éve üresen álló harrisonville-i börtönhöz.
Hamarosan Év Szállodája Gála

Hamarosan Év Szállodája Gála 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) március 14-én, kedden, 17:15-23:00 között, a Hilton Budapest szálloda Báltermében rendezi meg az Év Szállodája Gálát, ahol ünnepélyes keretek között adják át az Év Fiatal Szállodása 2022 díjat és kihirdetik az Év Szállodája 2022 pályázat nyerteseit.
Magyar Építőművészek Szövetsége: aggódnak a Sofitel bontása miatt

Magyar Építőművészek Szövetsége: aggódnak a Sofitel bontása miatt 

Miután elkezdődött Zalaváry Lajos egyik legfontosabb művének részleges bontása, és a helyszínre is kikerültek a látványtervek, a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) nyilatkozatot tett közzé, ami az epiteszforum.hu oldalán olvasható.
Környezettudatos technológiát ismertek el a Lucartnál

Környezettudatos technológiát ismertek el a Lucartnál 

A fenntartható papírgyártást támogató, olasz alapítású papíripari cég 2022-ben platina minősítést kapott a független EcoVadis ügynökségtől, amely a vállalati társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintű elismerése.
Trendek, előrejelzések a nyári főszezon előtt

Trendek, előrejelzések a nyári főszezon előtt 

Míg egy évvel ezelőtt a koronavírus-járvány jelentett akadályt az utazások terén, addig idén a gazdasági körülmények és az infláció mérsékelheti a magyarok utazási kedvét és lehetőségeit. A jelenlegi gazdasági helyzetben a lakosság fele igyekszik minél kevesebbet költeni, és negyedük gondolja azt, hogy le is kell mondania most a belföldi vagy külföldi utazásokról, derül ki a Hunguest Hotels megbízásából készült felmérésből.
Egy estére New Orleans a Blaha Lujza térhez költözött

Egy estére New Orleans a Blaha Lujza térhez költözött 

Volt minden, ami csak egy fergeteges Mardi Gras-parti kelléke lehet: pomponos majorettlányok,  élő jazz muzsika, perzselő hangulat, bohókás koktélok és még néhány krokodil is a Blaha Lujza térre érkezett. Igaz, ez utóbbiak nem önszántukból tették tiszteletüket.

Eddig is ötcsillagos ház volt, most már hivatalosan is az 

A 13-as szám általában nem hoz szerencsét, de azért akadnak kivételek. Például pont február 13-án érkezett a Mystery Hotel Budapest vezetéséhez a hivatalos értesítés: házuk megkapta a Hotelstars minősítő rendszere alapján a legmagasabb, az ötcsillagos besorolást.

Szavazzon, ki legyen idén a legjobb! 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége  (MSZÉS Év Fiatal Szállodása 2022 pályázói közt között ott szerepel a győztes is.

Igazgatói pozíciókban változások az Accentnél 

Két új szakemberrel bővült az Accent Hotels csapata, négy szállodaigazgatóra pedig új kihívások várnak a vállalat által üzemeltetett hotelekben.

Champagne kóstolós vacsoraest a Graefl Majorban 

Champagne kóstolós vacsorával várja Önöket a zöld Michelin csillagos Graefl-kastély és Major Kétútközben, február 17-én, 18.30 órától. (x)

Ismeri Dél-Tirolt? 

Arról az oldaláról biztos nem, ahogy most Bakody Katalinnal, a Jab Anstoetz KG Kelet-európai igazgatójával közösen mutatjuk be, aki rövid időn belül többet járt arrafelé, mint amire valaha álmában is gondolt volna. (x)    

Hét belsőépítészeti trend 2023-ra 

A közelmúlt eseményei – a világjárvány miatti bezárkózás, a háború a szomszédban – mind arra késztetik az embereket, hogy egyre több időt töltsenek otthonaikban, illetve, ha elutaznak, akkor is szeretik az otthon nyugalmát maguk körül biztosítottnak látni. Ezek a változások rávilágítottak annak fontosságára, hogy a belsőépítészetet az egyedi igényeknek megfelelően alakítsák.

Rangos minősítés az a&o számára 

A berlini a&o budget szállodacsoport a világ első szállodaláncaként 2-es ESG-minősítést kapott a Sustainable Fitch nemzetközi minősítő ügynökségtől.

MSZÉSZ: még keresik az Év Fiatal Szállodását! 

Az Év Fiatal Szállodása 2022 pályázatra már számos előregisztráció beérkezett. A szervezők azonban szívesen látják a pályázók között azokat is, akik nem éltek az előregisztráció lehetőségével.

Szerezzen kedvesének egy emlékezetes Valentin-napot! 

Ünnepeljék a szerelmesek hétvégéjét a Four Points by Sheraton Kecskemét szállodában egy szombat esti gálavacsorával, amelyet egy fergeteges Retro Disco követ a Lotters Team Production fellépésével! (x)

MTÜ-vezér: jó számokat hozott 2022 a turizmus területén 

14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben, hangzott el azon az évértékelő sajtótéjékoztatón, amit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatósági elnöke tartott hétfőn a pesti Hard Rock Hotelben, ahol csak úgy záporoztak a számok, adatsorok, összehasonlító százalékok.

Üzemeltetőváltás a füredi Balkonettnél 

Február 1-vel új üzemeltető veszi át a Balatonfüred frekventált nyaralóövezetében lévő vendégház működésének irányítását.

Mészáros Lőrinc beszállt egy luxushotel építésébe Horvátországban 

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's és a Marriott International közös megállapodást írt alá erről pénteken, január 27-én.

Nyugdíjba vonul Czimondor Nándor, a MenDan Hotel igazgatója 

Az ismert szállodai szakember a vendéglátásban és a szállodaiparban eltöltött 51 év után visszavonul a szállodaigazgatói pozícióból, de a jövőben is aktívan kíván részt venni a hazai turizmus életében.

Ismét fogad vendégeket a Danubius Hotel Hungaria 

A Danubius Hotel Hungaria 2023. február 23-án nyitja meg újra kapuit, melyet a cégszintű pozitív foglaltsági kilátások indokolnak, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.

Nyitva a kolostorban működő hotel és étterem 

Újranyit a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem.

Közel 6 millió turista Szlovéniában 

Tavaly 5,9 millió turista látogatott Szlovéniába és 15,59 millió vendégéjszakát töltöttek el, a vendégek száma 46,6 százalékkal, a vendégéjszakáké 38,5 százalékkal volt több az előző évinél, közölte az ország statisztikai hivatala.

A BDPST megválik két hoteltől a muraui sírégióban 

Megállapodást írtak alá a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalat értékesítéséről. A vételi ajánlatot tevő cég, a Peter’s Consulting Kft. 2023. február 1-jétől veszi át az osztrák síszállodák üzemeltetését. 

Az Accor új márkával rukkolt elő, a világ számos pontján már nyílnak is ilyen házai 

Az új középkategóriás brand neve: Handwritten Collection, és 13 szállodájukat a közeljövőben már e koncepció alapján nyitják. Közös jellemzőjük, mint elhangzott a január 19-én Párizsban tartott nemzetközi online sajtótájékoztatón, hogy az ide tartozó házak esetén mindenütt jellemző a hoteltulajdonosok személyes karaktere - mintegy kézjegyük az adott helyen -,  és az épület jellege valamint belsőépítészeti elemei miatt is egytől-egyig egyedi élményt kínálnak vendégeiknek.

Balatonfüredi úri villa volt, elegáns szálloda lesz 

Balatonfüred egyik büszkesége, az 1908-ban épült Rodostó-villa hosszú ideje várja megújulását. Az épület gondos tervezés és rekonstrukció után ebben az évben végre újjászületik, hogy az eredeti építészeti értékeket megőrző, elegáns, ötcsillagos szállodaként nyissa meg kapuit. A belsőépítészetért felelős este’r partners látványterveken mutatja meg a villa néhány részletét.

MSZÉSZ: keresik az Év Fiatal Szállodását 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) idén ismét meghirdeti az Év Fiatal Szállodása pályázatot a tehetséges 35 év alatti szakemberek részére. Azokat a részlegvezetőket, igazgatókat keresik, akik 2022-ben is elhivatottan dolgoztak a hazai szállodaiparért.

Átalakították az Accor nemzetközi menedzsmentjét 

A francia alapítású szállodacsoport átalakította és újjászervezi  nemzetközi vezetését. Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írják, a 2022 júliusában bejelentettek szerint az év első negyedévében fokozatosan, a helyi jogszabályoknak megfelelően alakítják ki új szervezeti struktúrájukat.

Változás SZÉP-kártyák esetében 

Hétfőtől élesedik a pihenőkártyák új szabályozása, ami némi zökkenőkkel járhat. A kártyakibocsátó bankok kivétel nélkül üzemszünetet hirdettek vasárnap délutántól, illetve estétől hétfő reggelig. Ebben az időszakban sem fizetni, sem tájékozódni nem lehet.

Elajándékozták a felújításra váró pécsi hotel berendezéseit 

Adományként hasznosul a felújítás miatt bezáró pécsi Palatinus Hotel teljes berendezése, ami a Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével jut el a rászorulókhoz.

Az év utolsó napján elhunyt a hajdúszoboszlói hotel tulajdonosa 

December 31-én elhunyt idősebb Kovács Ferenc, a hajdúszoboszlói Hotel Atlantis tulajdonosa, vette észre a Debreceni Nap.

MNB: felkérés kérdőív kitöltésére 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

Búcsúzik a Kincsem Wellness Hotel 

Ezzel kapcsolatban a kisbéri szálláshely tulajdonosa, Imre Károly a következő információt juttatta el hozzánk.

Hazamentek a szilveszteri bulizók, hogyan tovább Airbnb-szállásadók? 

Noha telt házas szilveszterrel fordult az új évbe a budapesti Airbnb-piac, a következő hetekre már sokkal kevesebben foglaltak maguknak ilyen típusú szállást a fővárosba érkezők.

Ez a budapesti szálláshely elbúcsúzott vendégeitől 

Az Abbázia Group országszerte középkategóriás, 3 csillag superior minősítésű szállodákat üzemeltet. Rövid közleményükben tudatták, hogy egyik közülük, a budapesti Petneházy Club Hotel 2023. január 2-án bezárt.

Telibe találta egy tűzijáték szilveszter éjjel a tophotelt 

A Deák térnél lévő Ritz-Carlton, Budapest volt a kültéri, kisebb robbanás helyszíne.

Friss SZÉP-kártya adatok 

Kereskedelmi szálláshelyek SZÉP-kártya adatai 2012-2022. január-október között.

Csúcsra járnak év végén a hazai szálláshelyek  

Országszerte 225 ezer előfoglalás érkezett a hazai szálláshely-szolgáltatókhoz az év utolsó hétvégéjére, és ez meghaladja az előző év azonos időszakában lefoglalt vendégéjszakák számát. Így idèn erősebb forgalomra számíthatnak a szálláshely szolgáltatók, mint egy évvel ezelőtt.

Karácsonyi parti az Aria Hotel Budapestben 

Varró Zoltán designer és csapata abba a belvárosi hotelbe hívta üzleti partnereit év végi ünnepi partira, amelynek belső tereit ők tervezték, és amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert. 

Showroom-nyitás Budapesten 

A Basic Collection Home egy ún. „multibrand concept store”, amire igazán nehéz magyar megfelelőt találni. Több gyártó kínálatából válogathatnak partnereik, a hely különlegességét pedig az adja, ahogy a bútorokat a cég szakértői válogatják össze.

Telt házas karácsony Budapesten? 

Idén is az egyik legfelkapottabb úti cél lehet európai viszonylatban Budapest karácsonykor, a vendégéjszakák száma pedig meghaladhatja a koronavírus-járvány előtti számokat is, egy szakértő megállapítása szerint. A főváros karácsonyi vásárai, fürdői, ár-érték aránya és gasztronómiája egyaránt csábító a külföldiek számára. 

Itt az új tulajdonosa Buda ikonikus gyógyszállójának 

Ötcsillagos felsőkategóriás szálláshelyként születik újjá a patinás Duna-parti hotel. Az új tulajdonos pedig nem más, mint a a BDPST Group, amely megállapodást kötött a Gellért Szálló megvételéről.

Karácsonyi fény és zene az Aria Hotel Budapestben 

A Royal Opera House idei évadának "A diótörő" című előadásával és Nyári Károly adventi koncertjével debütál a Café Liszt zenei programja az Aria Hotelben.  

Csúcsra járnak a katari szállodák 

Szinte mindegyikre ki lehetne tenni a "Megtelt" táblát. Ez persze nem csoda, hiszen a katari futball-VB nézői töltik meg a szálláshelyeket, és közülük a legtöbben a Világbajnokság ott tartózkodnak, nagyszerű vendégszámot hozva ezzel a házaknak, a különböző láncok és magánszálláshelyek tulajdonosainak.

Ünnepi fényekben a Ritz-Carlton karácsonyfája 

Lélekmelengető karácsonyi dalokkal és finom falatokkal kedveskedett vendégeinek a Ritz-Carlton Budapest csütörtök este, miközben felgyúltak a szálloda mesebelien szép karácsonyfájának ünnepi fényei.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!
Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket!

Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket! 

Lezárult a zsűrizés, a közönségszavazás és egy fordulatokban gazdag, szakmai programmal is egybekötött díjátadó alkalmával, november 30-án, a napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.