0,7%-kal csökkent a szálláshelyek vendégforgalma

2019. januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,1%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 9,4%-kal emelkedett, a magasabb szobaárak, illetve a vendéglátó tevékenységből származó növekvő bevétel hatására.

2019. januárban az előző év azonos hónapjához képest: A külföldi vendégek száma 1,1%-kal nőtt, a vendégéjszakák száma 1,2%-kal csökkent. A szálláshelyekre érkezett vendégek száma megközelítette a 310 ezret, akik 780 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A vendégéjszakák száma a januárban mérsékelt forgalmat lebonyolító üdülőházakban és kempingekben emelkedett, miközben a szállodákban, panziókban és a közösségi szálláshelyeken csökkent.

A vendégéjszakák közel héttizedét a Budapest–Közép-Duna-vidék régióban töltötték a külföldiek, 1,0%-kal kevesebbet, mint az előző év azonos hónapjában.

A belföldi vendégek száma 0,7%-kal volt magasabb, és megközelítette a 338 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 0,1%-kal kevesebb, 743 ezer volt. A belföldivendég-éjszakák 81%-át realizáló szállodákban 0,6% volt a csökkenés mértéke.

A belföldivendég-éjszakák száma Észak-Alföld, Dél-Alföld és Balaton régiókban visszaesett, a többi turisztikai régióban bővült.

A szállodák szobakihasználtsága 0,7 százalékponttal, 44,1%-ra csökkent. Az összes bruttó árbevétel folyó áron 9,4%-kal (29 milliárd forintra) nőtt, ezen belül a szállásdíjbevétel 8,6%-kal (16 milliárd forintra) emelkedett.

Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 7,4%-kal többet, összességében több mint 1,1 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken.

2019. január 31-én az előző év azonos időpontjához képest: 2582 kereskedelmi szálláshely közel 77 ezer szobával és 212 ezer férőhellyel várta a vendégeket.

Forrás: Turizmus Online


Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.
Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell!

Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell! 

Évekig tartó átfogó fejlesztés után nem akármilyen új ruhába öltöztette a hazai szállodalánc négycsillagos egri egységét, a Hunguest Flórát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.