120 gombócból is sok: ennyi idős a Kempinski!

A Kempinski hotelek világszerte "Ignite the Night" elnevezésű rendezvényekkel ünneplik a szállodacsoport történetének 120. évfordulóját. A budapesti születésnapi ünnepségen jártunk.

Idén áprilisban ünnepli Európa legrégebbi luxushotellánca 120 éves fennállását. Az évforduló alkalmából a világ összes Kempinski szállodájában “Ignite the Night” néven szerveznek eseményeket. A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben április 18-án került sor a 120 éves évforduló alkalmából induló ünnepi esztendő indítására egy elegáns est keretében, amikor egyben a szálloda bemutatta partnereinek a nemrégiben elkészült új konferenciaszintet is.

A budapesti szálloda különben kettős jubileumot ünnepel, hiszen a magyar főváros szívében 1992-ben, 25 évvel ezelőtt nyílt meg a Kempinski Hotel Corvinus.

Markus Semer, az igazgatótanács elnöke és a Kempinki Hotels vezérigazgatója az évforduló kapcsán kiemelte:“120. évfordulónkon örömmel emlékezünk meg rendkívüli múltunkról és készülünk egy izgalmas jövőre. Alapítónk, Berthold Kempinski, időtlen európai elegancián és kifogástalan kiszolgáláson alapuló új sztenderdeket honosított meg a vendéglátásban. Olyan éttermeket és szállodákat nyitott, ahol a vendégek egyedi és eredeti környezetben addig nem tapasztalt élményekben részesültek. Az ő innovatív és vállalkozói szemléletű hozzáállása az évek során rengeteg inspirációt adott fejlődésünkhöz.”

A Kempinski a világ legismertebb és legkülönlegesebb hoteljei közül többet is menedzsel és üzemeltet: ilyen a berlini Adlon, az Emirates Palace Abu-Dzabiban, és a Çirağan Palace Isztambulban. Márkánk az elegáns európai szolgáltatás szinonímája, amely minden desztinációban harmonikusan ötvöződik a helyi kultúrával és hagyományokkal. 2017-ben, mint hallhattuk az ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón, a Kempinski megjelenik a Közép- amerikai térségben is. 

A Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana júliusban nyílik Kubában, első ötcsillagos luxushotelként. Az Óváros egyik gyönyörű történelmi épületében található szálloda a Kempinski univerzum legújabb csillaga lesz. “120 éve a világ számos pontján folyamatosan kerestük azokat a desztinációkat, ahol olyan szállodákat nyithatunk, amelyekben vendégeink emlékezetes időt tölthetnek, s közben sosem vesztettük el a felfedezés örömét.” – foglalja össze Semer úr. “Miközben nagyra értékeljük és őrizzük történelmi örökségünket, továbbra is az új és innovatív szemléletet képviseljük a vendéglátásban.”

A Kempinski történetéről:

A Kempinski Hotelst 1897-ben alapították és ezzel a legrégebbi európai luxusszálloda-csoport, amely szerte a világon kiváló minőséget és exkluzív, személyre szabott kiszolgálást biztosít vendégeinek. A Kempinski, amelyhez ma már 75 ötcsillagos szálloda tartozik 30 országban, a következő években folytatja terjeszkedését Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában. Minden tagszálloda a Kempinski márka erejét és sikerét képviseli, építve a vállalat gazdag kulturális örökségére.

A sokszínű portfolió történelmi jelentőségű szállodákat, díjnyertes városi szálláshelyeket, egzotikus üdülőhoteleket és rangos apartmanházakat egyaránt felvonultat. Minden egyes szálloda első számú küldetése, hogy a vendégek által elvárt magas minőséget nyújtsa, miközben a helyi kulturális hagyományokra is épít. A Kempinski alapító tagja a Global Hotel Alliance (GHA) szervezetnek, amely a világ legnagyobb független szállodákból álló szövetsége.

Az ünnepség alkalmával bemutatták a ház új “Ten Rooms” rendezvényszintjét

A Kempinski Hotel Corvinusban március végén fejeződött be az első emeleti rendezvényszint teljes rekonstrukciója. Az átépítés során a legújabb technikai és a legmodernebb belsőépítészeti megoldásokat alkalmazták. Így a hazai MICE piacon jelenleg elérhető legfrissebb és leginnovatívabb rendezvényszolgáltatás.

Az első szakaszban, amely 2016 nyarán zajlott, a korábbi bálterem és az ahhoz kapcsolódó terek szépültek meg. A második szakaszra ez év elején került sor és a korábbi szalonoldal jelentős belsőépítészeti átalakítását eredményezte. A munkálatok optimalizálták a szint adottságait, olyan új rendezvényszolgáltatásokat téve lehetővé, amelyek megfelelnek a Kempinski márka nemzetközi színvonalának. A belsőépítész cég, a londoni MKV, az új dizájnelemekkel a földszint átépítésekor alkalmazott elveket és esztétikumot adaptálta az első emeleten is.

Kiváló minőségű új bútorok, székek, különböző méretű asztalok és pultok kerültek beszerzésre a német Brunner cégtől, amely a legmagasabb szintű funkcionalitást képviselő intelligens termékeiről ismert. A séfek számára az új eszközök és berendezési tárgyak használatával még több lehetőség nyílik a kreativitás és az egészséges életmód jegyében a gasztronómiai prezentációk újragondolására. A szálloda kortárs művészeti gyűjteményébe újabb darabok kerültek, amelyek a konferenciaszint falait díszítik.

És végezetül ne fokozzuk tovább az izgalmakat: a Ten Rooms elnevezés - igen! - tíz új rendezvénytermet jelent, amelllyel immár jelentős helyet foglal el a ház a budapesti MICE-rendezvényhelyszínek sorában.

„Az új rendezvényszint létrehozásával célunk nem a dizájnfrissítés volt, hanem a rendezvénytermeink olyan korszerű átépítése, amelyre méltán lehetünk büszkék. Az elérhető legújabb innovatív megoldásokat kínáljuk partnereinknek és vendégeinknek, a mai igényeknek megfelelve. Az átépítés egyúttal fontos és szerves része volt egy hosszabb távú projektnek, amely során először a földszinti rekonstrukció valósult meg egyidőben egy új és izgalmas gasztronómiai koncepció elindításával, s amelynek a csúcspontja a 2018-ban kezdődő szobafelújítás lesz.” mondta a Ten Rooms bemutatója alkalmával Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója.

Forrás: Kempinski/Vendég ß Hotel


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.