Manhattanben, különösen a Milliárdosok utcájának környékén, a luxus magától értetődő. Azonban egyre népszerűbbé válik a természetközeli stílus és az antik elemek újraértelmezése. Emellett a fenntarthatóság is kulcsfontosságúvá vált a szállodaiparban – vagy legalábbis egyre több hely igyekszik fenntarthatónak tűnni.
Az exkluzív szobák árai továbbra is a felső kategóriát képviselik, sőt, a természetes alapanyagok miatt olykor még magasabbak is, és egyre jellemzőbb az a trend, hogy az egyedi tervezésű bútorokkal és kortárs művészek alkotásokkal további exkluzivitást kölcsönöznek a lakosztályoknak.
Az Egyesült Államokban nemcsak a nemzetközi, hanem a belföldi turizmus is rendkívül erős.
Sokan soha nem hagyják el az országot, viszont keresztül-kasul bejárják ezt a hatalmas földrészt. A lakókocsis életmód ma is népszerű – fiatal családok és nyugdíjasok egyaránt éveken át élnek ilyen járművekben, szállodák helyett. Számukra is kiterjedt szolgáltatási hálózat áll rendelkezésre, és az USA-ban még léteznek a hagyományos motelek is, amelyek Európában szinte teljesen eltűntek. A több mint százezer szálláshely mind igyekszik valamivel kitűnni a tömegből...
Fotó: Depositphotos
A Park Hyatt Manhattan belvárosában található, az 57. utca Billionaire’s Row néven ismert szakaszán. A 10 millió dollárból – átszámítva több, mint 3,84 milliárd forintból – épült lakosztályt éppen a szálloda 10. évfordulója alkalmával avatták fel.
A Park Hyatt Manhattan belvárosában található, az 57. utca Billionaire’s Row néven ismert szakaszán. A 10 millió dollárból – átszámítva több, mint 3,84 milliárd forintból – épült lakosztályt éppen a szálloda 10. évfordulója alkalmával avatták fel.
Fotó: Bedford Post Inn
Ezzel szemben Richard Gere vidéki fogadója, a Bedford Post Inn a másik véglet: az 1762-ben épült postakocsi állomást eredeti történelmi pompájában állították helyre, modern kényelmi felszerelésekkel és rusztikus környezetben. A Sam Mason séf által vezetett étterem pedig klasszikus bisztróételeket kínál, a homársülttől a steakig és az osztrigáig, valamint egy különleges desszertválogatásig.
A cikk folytatása laptársunk, a Privátbankár oldalán olvasható tovább.