Átvette a budai Carlton Hotel üzemeltetését az Eventrend Group

A budapesti Carlton Hotel bérleti-üzemeltetési szerződés aláírásával az Eventrend Group újra elkezdi építeni a hotel üzletágát, a sikeresen működő gasztro és event területek mellett. A magyarországi vendéglátás és rendezvényszervezés területén is meghatározó szerepet betöltő cégcsoport további szállodai terjeszkedést tervez.

A projekt az Eventrendhez tartozó cégek közül a Kusnyár Gábor partner-holdingvezető által irányított portfólióhoz tartozik majd. Az ügyvezető Sárvári Krisztina, aki korábban két noszvaji és egy ráckevei hotel üzemeltetéséért volt felelős, ugyancsak Kusnyár Gábor irányítása mellett, amíg azokat az Eventrend Group üzemeltette. A hotel kivételes és patinás lokációban helyezkedik el, Budapest belvárosát tekintve minden fontos látnivalóhoz közel, így kifejezetten alkalmas városnéző turisták és üzleti vendégek fogadására is. A tervek szerint idén augusztus végétől várják a Carlton Hotel új vendégeit.

Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán külön kiemelte, hogy

nagy megtiszteltetés számukra, hogy a külföldi, több szállodával rendelkező tulajdonosi kör a korábbi nemzetközi üzemeltető után a tisztán hazai tulajdonú Eventrend Groupban talált megfelelő hosszútávú partnerre.

 

A tervek szerint idén augusztus végétől várják a Carlton Hotel új vendégeit
A tervek szerint idén augusztus végétől várják a Carlton Hotel új vendégeit
Fotó: Carlton Hotel

Az Eventrend Group a 2022-es energiaválság okozta kezelhetetlen rezsiköltségek következtében függesztette fel a szállodai üzemeltetéseket. Úgy döntöttek, hogy az energiapiac rendeződéséig a cégcsoport működésének középpontjába a vendéglátás és a rendezvényszervezés kerül, amely két stabil működési területe az Eventrendnek. Döntésüket gazdasági eredményeik igazolták, hiszen – a szállodai portfolió nélkül is - a tavalyi évben közel 21 milliárd forintos nettó árbevételről adtak hírt.

Az Eventrend Group több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. A cégcsoporthoz jelenleg 31 projekt tartozik, és több, mint 800 munkavállalót foglalkoztat. Az Eventrend Grouphoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is. A cégcsoport alapító-tulajdonosai nem titkolják, hogy a közeljövőben a szállodai üzletáguk további bővítését tervezik.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.