A MICHELIN Guide, amely 1926 óta ismeri el a világ legjobb éttermeit, 2023 októberétől kezdődően már szálláshelyeket is ajánl. Ezek közé a szállodák közé tartoznak azok, amelyek stílusukkal, szolgáltatásaikkal és egyedi atmoszférájukkal kiemelkednek a globális mezőnyből.
Tokaj ötcsillagos, felnőttbarát szállodája idei felvétele a MICHELIN Guide-ba értékes elismerés a szálloda számára, amely honorálja az elkötelezettségét a magas színvonalú vendégvárás iránt.
A szálloda kiemelkedő szolgáltatásai közé tartozik az 1600 négyzetméteres spa részlegében nyújtott, a World Spa Awardson díjazott L’Occitane Spa nyugtató hatású termékeivel történő kezelések, amelyek Magyarországon elsőként itt váltak elérhetővé. A hotel éttermében, a Tortuga Étteremben nem csak az aranyló aszút, hanem a környék többi méltán híres borát is megkóstolhatják, az ételek pedig helyi alapanyagokból készülnek.
A MICHELIN Guide ajánlása fontos mérföldkő és nagy büszkeség számunkra, és szeretném megköszönni minden kollégánknak az áldozatos, kiemelkedő színvonalú munkáját, aminek köszönhető ez a közös siker.
– mondta Dana Janigova szállodaigazgatója.
A ház különleges helyszínen, egykori vulkanikus andezitbányában található, amely a Tokaj-hegyaljai borvidék világörökségi területén helyezkedik el. Az egyedi építészeti koncepció, amelyet az ősi kőbánya és a környező szőlőültetvények ihlettek, a Maja-világ elemeivel ötvözve hozott létre egy lenyűgöző, természetközeli élményt. A szálloda neve is ezt a különleges elhelyezkedést és a híres aranyló tokaji bort idézi.