A debreceni Accor-házat ünnepélyesen (is) átadták

Bár már egy hete nyitva vendégei előtt a debreceni Mercure Hotel, most hivatalos keretek közt is átadták.

Magyarország egyik legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő városának szüksége van modern szállodára, ezért is kiemelkedő jelentőségű a most átadott Mercure Hotel a város szívében, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely Debrecenben a szálloda átadóünnepségén vasárnap.

    

Horváth Péter, a Turisztikai Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója hozzátette, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 100 szoba feletti szállodák építésére lehetett pályázni, így nyert el a  8,5 milliárd forintos debreceni beruházás 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.
Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt., a beruházást végrehajtására létrehozott Bajcsy Invest Kft. tulajdonosának elnök-vezérigazgatója elmondta, nehéz körülmények közepette jutottak el a mai napig, a szálloda átadásáig. A négy emeleten 135 szoba, 20 apartman fogadja a vendégeket, étteremmel, kávézóval, fitneszteremmel, három konferencia - és tárgyaló teremmel.

A magyar állam és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása lehetővé tette, hogy elhozzák Debrecenbe az első nemzetközi brandet, az Accor Csoport tulajdonában lévő Mercure-t, amelynek tagja az új szálloda.    
Debrecenben gőzerővel fejlődik a turizmus, hangzott még el, a pandémia előtti utolsó békeévében - 2019-ben - a vendégéjszakák száma 502 000 volt, és ezt a számot az idén is elérik. Jelentős szerepet tölt be a város turizmusában az eseményturizmus - virágkarnevál, úszó VB, nemzetközi salakmotor verseny -, és ezek megkövetelik a megfelelő színvonalú szálláshelyek meglétét - fejtette ki.
    

Forrás: MTI


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.