A japán Nobu-san esete a mangalicával, a harcsával, a fogassal meg a pisztránggal

Ami régebben még elképzelhetetlen volt, ma már egyre inkább tény: Budapest lassan ugyan, de egyre biztosabban zárkózik fel az olyan európai nagyvárosok sorába, ahol nem azt nehéz kitalálni, hogy hol vacsorázzunk egy jót, hanem azt, hogy ennek fejében milyen más gasztronómia élményről mondjunk le aznap este? Mindez a Kempinski Hotel Corvinus lobbijában jut eszembe, miközben a „Nobu opening soon” feliratot bámulom. E kellemes gondolatsor fonalát Nobu-san egyik első embere, Lloyd Roberts, a NOBU Budapest főszakácsa szakítja meg, akinek elsődleges feladata a budapesti étterem személyzetének betanítása valamint az üzlet egészének beindítása.

A jamaicai származású séf még egyetem évei alatt került közelebbi ismeretségbe a vendéglátóiparral, amikor a New Yorkban jól ismert Terrace On The Park nevű cateringszervezetnek dolgozott. Rövid ideig tartó nagyvállalati szárnypróbálgatás után végérvényesen a gasztronómiát választotta hivatásul, majd a New York City Művészeti Intézeténél frissen szerzett diplomájával a zsebében a francia–japán fúziós konyhával indította high-end éttermes pályáját. Ismertsége ettől kezdve meredeken és gyors ütemben ívelt fölfelé, így mielőtt Moszkvába, majd Budapestre érkezett, hogy a Nobu étterem konyhafőnökeként lássa el a napi teendőket, Roberts Manhattan egyik ismert boutique szállodája, a Gramercy Park Hotel konyháját vezette, amely a világhírű Studio 54 társtulajdonosának és a boutique besorolású szállodák kitalálójának, Ian Schragernek a 30 millió dolláros beruházása.

Vendég & Hotel: – Ugyancsak precízen meghatározták, mennyi időnk van az interjúra: harminc perc, nem több. Ennyire zsúfoltak a napjai?

Lloyd Roberts: – Igen. A szakma és a média szerencsére egyaránt roppant érdeklődő. Ráadásul a külföldi médiumok is komoly, nemzetközi hírként kezelik a budapesti nyitást, mindez a sok felelősség mellett nagyon sok pozitívummal is jár.

(A teljes interjút a Vendég&Hotel szeptemberi számában olvashatják)


Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye

Épül Magyarország legnagyobb prémium spa létesítménye 

2025 tavaszán nyílhat meg a grandiózis beruházás, amely hatalmas löketet adhat Hévíz turizmusának.
Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását

Három napon át ünnepelték a Kimpton BEM Budapest megnyitását 

A megnyitók egyikén, amikor az utazási szakma és a rendezvényes cégek képviselőit hívták el – 2024. szeptember 13-án, pénteken - mi is jelen lehettünk.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad!

Álmodj, tanulj, valósítsd meg önmagad! 

Folytatódik a Marriott-lánc ingyenes képzési programja.
Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének

Nemzetközi elismerés egy pesti hotel vendégirányító rendszerének 

Red Dot díjat nyert a Dorothea Hotel látogatóirányító rendszere.
Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés

Új szinten egy hazánkban is elérhető fenntartható turisztikai minősítés 

A Good Travel Seal a világ legmegbízhatóbb minősítései között szerepel.
Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ

Az Év Fiatal Szállodását keresi az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az Év Fiatal Szállodása 2024 pályázatot.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében

Stratégiai partnerség a vendégelégedettség növelése érdekében 

A Novotel Budapest Centrum a Kertesz Communications Consulting Kft.-vel (KCC) kötött megállapodást.
Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa

Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa 

2024. augusztus 23-án nyílt meg újra Buda egyik, a Covid óta Csipkerózsika-álmot alvó négycsillagos szálláshelye.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.