A jamaicai származású séf még egyetem évei alatt került közelebbi ismeretségbe a vendéglátóiparral, amikor a New Yorkban jól ismert Terrace On The Park nevű cateringszervezetnek dolgozott. Rövid ideig tartó nagyvállalati szárnypróbálgatás után végérvényesen a gasztronómiát választotta hivatásul, majd a New York City Művészeti Intézeténél frissen szerzett diplomájával a zsebében a francia–japán fúziós konyhával indította high-end éttermes pályáját. Ismertsége ettől kezdve meredeken és gyors ütemben ívelt fölfelé, így mielőtt Moszkvába, majd Budapestre érkezett, hogy a Nobu étterem konyhafőnökeként lássa el a napi teendőket, Roberts Manhattan egyik ismert boutique szállodája, a Gramercy Park Hotel konyháját vezette, amely a világhírű Studio 54 társtulajdonosának és a boutique besorolású szállodák kitalálójának, Ian Schragernek a 30 millió dolláros beruházása.
Vendég & Hotel: – Ugyancsak precízen meghatározták, mennyi időnk van az interjúra: harminc perc, nem több. Ennyire zsúfoltak a napjai?
Lloyd Roberts: – Igen. A szakma és a média szerencsére egyaránt roppant érdeklődő. Ráadásul a külföldi médiumok is komoly, nemzetközi hírként kezelik a budapesti nyitást, mindez a sok felelősség mellett nagyon sok pozitívummal is jár.
(A teljes interjút a Vendég&Hotel szeptemberi számában olvashatják)