Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa

2024. augusztus 23-án nyílt meg újra Buda egyik, a Covid óta Csipkerózsika-álmot alvó négycsillagos szálláshelye. Az újranyitás alkalmával az új üzemeltető, az Eventrend meghívására, mi is a házban járhattunk. 

A négycsillagos ház a Budai Vár tövében, turisztikai szemszögből kivételesen pazar környezetben, jó lokációval, a turisták által legfrekventáltabb környéken található.

A Vár tövében, a Clark Ádám tértől kőhajításra található egy kis utcában a hotel - központi, mégis csendes környezetben / Fotó: Király István
A Vár tövében, a Clark Ádám tértől kőhajításra található egy kis utcában a hotel - központi, mégis csendes környezetben / Fotó: Király István

A Carlton Hotel Buda Castle újranyitásán sokan dolgoztak ezen a forró nyáron, derült a szeptember 4-én tartott szakmai bemutató alkalmával. Kőrössy Zoltán cégtulajdonos kiemelte,

cégük hisz Budapest világszintű turisztikai vonzerejében - emiatt vágtak bele és illesztették be portfóliójukba ezt a négycsillagos, 95 szobás szálláshelyet.

A ház ügyvezető igazgatója, Sárvári Krisztina ehhez hozzátette, bár városi bed&breakfast hotelt még sosem vezetett hosszú szakmai pályafutása alatt, azonban olyan különleges kihívásnak érezte ezt a feladatot, aminek nem tudott ellenállni. Hiszen nemcsak azért felel, hogy jó szobát, kifogástalan reggelit és programokat ajánljanak a hozzájuk betérőknek, hanem mindezt olyan minőségben produkálják a ház csapatával közösen - ami miatt egyre többen keresik fel a vendégek a hotelt. Egy meglepő, eddig mért adatról is beszámolt:

bár még csak néhány napja vannak nyitva, azonban eddig már 80 százalékos foglaltságot produkáltak, és meglepően sok a hozzájuk az "utcáról betérő" vendég, azaz a walking turista

- aki épp erre jár, megtetszik neki a hotel, megkérdi, van-e szabad szoba aznap éjszakára - és már marad is.

Az újranyitás alkalmával rendezett szakmai eseményen (balról jobbra)  Kőrössy Zoltán cégcsoport tulajdonos, Kusnyár Gábor partner-holdingvezető, Sárvári Krisztina ügyvezető / Fotó: szerző
Az újranyitás alkalmával rendezett szakmai eseményen (balról jobbra) Kőrössy Zoltán cégcsoport tulajdonos, Kusnyár Gábor partner-holdingvezető, Sárvári Krisztina ügyvezető / Fotó: szerző

A hotel előélete

A ház története kapcsán pedig megtudtuk, a budai, a Vár tövében található hotel azon budapesti szállodák egyike, amelyet eredetileg is szállodának terveztek és funkcionálisan is ennek épült. A 80-as évek végén egy svájci befektető vásárolta meg a Vár aljában lévő foghíjtelket és  épített rá egy szállodát, amely 1990-ben ben nyílt meg Alfa Hotelt néven. Majd a ház a 2000-es évek elején gazdát cserélt, egy osztrák befektető tulajdonába került, aki először maga üzemeltette, majd bérbe adta az Exe lánc számára, de a Covid járvány miatt ezen a néven a szálloda sosem fogadott vendégeket. Később a tulajdonos az Eventrend Group-ot kérte fel az üzemeltetésre.

A szálláshely 

95 szobája 7 különböző szobatípust jelent. A standard szobák mellett található nagyobb méretű superior, háromágyas és családi szoba is. A szobák egy része panorámás és rendelkezik erkéllyel is.

A szálloda egyik különlegessége

Speciális reggeli kávéélményt kínálnak: a cél az volt, hogy olyan kávébár koncepció jöjjön létre, amely egy kicsit más, mint a többi. Rendelkezésre áll egy automata kávéfőzőgép is, ám aki frissen rendeli a kávéját, annak a „reggeli fekete” élményét egy két fős barista személyzet biztosítja egy karos kávégép segítségével. 

A szálloda reggeliztető helyisége laza közösségi tér, ahol nagy erőssége a szolgáltatásnak a profi kávékínálat / Fotó: Király István
A szálloda reggeliztető helyisége laza közösségi tér, ahol nagy erőssége a szolgáltatásnak a profi kávékínálat / Fotó: Király István

Az egész koncepció lényege, hogy legyen interaktív és vendégközpontú a reggeli kávézás. Rendelés után úgy ízesítik és dekorálják a vendégek a kávéikat, ahogyan azt szeretnék, ugyanúgy, ahogyan azt egy büféétkezés minden területén megtehetik egyébként is.

A ház új üzemeltetője

Az Eventrend Group harminc évesi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetése valamint rendezvényszervezés terén. A cégcsoporthoz jelenleg 31 projekt tartozik, és több mint 800 munkavállalót foglalkoztatnak. A közel 20 gasztronómiai vállalkozás közé tartozik a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna, a Müpa catering-szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínt értékesítenek.

 

 

 

 

 

 

 

 


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.