Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa

2024. augusztus 23-án nyílt meg újra Buda egyik, a Covid óta Csipkerózsika-álmot alvó négycsillagos szálláshelye. Az újranyitás alkalmával az új üzemeltető, az Eventrend meghívására, mi is a házban járhattunk. 

A négycsillagos ház a Budai Vár tövében, turisztikai szemszögből kivételesen pazar környezetben, jó lokációval, a turisták által legfrekventáltabb környéken található.

A Vár tövében, a Clark Ádám tértől kőhajításra található egy kis utcában a hotel - központi, mégis csendes környezetben / Fotó: Király István
A Vár tövében, a Clark Ádám tértől kőhajításra található egy kis utcában a hotel - központi, mégis csendes környezetben / Fotó: Király István

A Carlton Hotel Buda Castle újranyitásán sokan dolgoztak ezen a forró nyáron, derült a szeptember 4-én tartott szakmai bemutató alkalmával. Kőrössy Zoltán cégtulajdonos kiemelte,

cégük hisz Budapest világszintű turisztikai vonzerejében - emiatt vágtak bele és illesztették be portfóliójukba ezt a négycsillagos, 95 szobás szálláshelyet.

A ház ügyvezető igazgatója, Sárvári Krisztina ehhez hozzátette, bár városi bed&breakfast hotelt még sosem vezetett hosszú szakmai pályafutása alatt, azonban olyan különleges kihívásnak érezte ezt a feladatot, aminek nem tudott ellenállni. Hiszen nemcsak azért felel, hogy jó szobát, kifogástalan reggelit és programokat ajánljanak a hozzájuk betérőknek, hanem mindezt olyan minőségben produkálják a ház csapatával közösen - ami miatt egyre többen keresik fel a vendégek a hotelt. Egy meglepő, eddig mért adatról is beszámolt:

bár még csak néhány napja vannak nyitva, azonban eddig már 80 százalékos foglaltságot produkáltak, és meglepően sok a hozzájuk az "utcáról betérő" vendég, azaz a walking turista

- aki épp erre jár, megtetszik neki a hotel, megkérdi, van-e szabad szoba aznap éjszakára - és már marad is.

Az újranyitás alkalmával rendezett szakmai eseményen (balról jobbra)  Kőrössy Zoltán cégcsoport tulajdonos, Kusnyár Gábor partner-holdingvezető, Sárvári Krisztina ügyvezető / Fotó: szerző
Az újranyitás alkalmával rendezett szakmai eseményen (balról jobbra) Kőrössy Zoltán cégcsoport tulajdonos, Kusnyár Gábor partner-holdingvezető, Sárvári Krisztina ügyvezető / Fotó: szerző

A hotel előélete

A ház története kapcsán pedig megtudtuk, a budai, a Vár tövében található hotel azon budapesti szállodák egyike, amelyet eredetileg is szállodának terveztek és funkcionálisan is ennek épült. A 80-as évek végén egy svájci befektető vásárolta meg a Vár aljában lévő foghíjtelket és  épített rá egy szállodát, amely 1990-ben ben nyílt meg Alfa Hotelt néven. Majd a ház a 2000-es évek elején gazdát cserélt, egy osztrák befektető tulajdonába került, aki először maga üzemeltette, majd bérbe adta az Exe lánc számára, de a Covid járvány miatt ezen a néven a szálloda sosem fogadott vendégeket. Később a tulajdonos az Eventrend Group-ot kérte fel az üzemeltetésre.

A szálláshely 

95 szobája 7 különböző szobatípust jelent. A standard szobák mellett található nagyobb méretű superior, háromágyas és családi szoba is. A szobák egy része panorámás és rendelkezik erkéllyel is.

A szálloda egyik különlegessége

Speciális reggeli kávéélményt kínálnak: a cél az volt, hogy olyan kávébár koncepció jöjjön létre, amely egy kicsit más, mint a többi. Rendelkezésre áll egy automata kávéfőzőgép is, ám aki frissen rendeli a kávéját, annak a „reggeli fekete” élményét egy két fős barista személyzet biztosítja egy karos kávégép segítségével. 

A szálloda reggeliztető helyisége laza közösségi tér, ahol nagy erőssége a szolgáltatásnak a profi kávékínálat / Fotó: Király István
A szálloda reggeliztető helyisége laza közösségi tér, ahol nagy erőssége a szolgáltatásnak a profi kávékínálat / Fotó: Király István

Az egész koncepció lényege, hogy legyen interaktív és vendégközpontú a reggeli kávézás. Rendelés után úgy ízesítik és dekorálják a vendégek a kávéikat, ahogyan azt szeretnék, ugyanúgy, ahogyan azt egy büféétkezés minden területén megtehetik egyébként is.

A ház új üzemeltetője

Az Eventrend Group harminc évesi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetése valamint rendezvényszervezés terén. A cégcsoporthoz jelenleg 31 projekt tartozik, és több mint 800 munkavállalót foglalkoztatnak. A közel 20 gasztronómiai vállalkozás közé tartozik a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna, a Müpa catering-szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínt értékesítenek.

 

 

 

 

 

 

 

 


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.