Szuperlokáció, walking vendégek, jó ár-érték arány - új üzemeltetőnél Buda egyik négycsillagosa

2024. augusztus 23-án nyílt meg újra Buda egyik, a Covid óta Csipkerózsika-álmot alvó négycsillagos szálláshelye. Az újranyitás alkalmával az új üzemeltető, az Eventrend meghívására, mi is a házban járhattunk. 

A négycsillagos ház a Budai Vár tövében, turisztikai szemszögből kivételesen pazar környezetben, jó lokációval, a turisták által legfrekventáltabb környéken található.

A Vár tövében, a Clark Ádám tértől kőhajításra található egy kis utcában a hotel - központi, mégis csendes környezetben / Fotó: Király István
A Vár tövében, a Clark Ádám tértől kőhajításra található egy kis utcában a hotel - központi, mégis csendes környezetben / Fotó: Király István

A Carlton Hotel Buda Castle újranyitásán sokan dolgoztak ezen a forró nyáron, derült a szeptember 4-én tartott szakmai bemutató alkalmával. Kőrössy Zoltán cégtulajdonos kiemelte,

cégük hisz Budapest világszintű turisztikai vonzerejében - emiatt vágtak bele és illesztették be portfóliójukba ezt a négycsillagos, 95 szobás szálláshelyet.

A ház ügyvezető igazgatója, Sárvári Krisztina ehhez hozzátette, bár városi bed&breakfast hotelt még sosem vezetett hosszú szakmai pályafutása alatt, azonban olyan különleges kihívásnak érezte ezt a feladatot, aminek nem tudott ellenállni. Hiszen nemcsak azért felel, hogy jó szobát, kifogástalan reggelit és programokat ajánljanak a hozzájuk betérőknek, hanem mindezt olyan minőségben produkálják a ház csapatával közösen - ami miatt egyre többen keresik fel a vendégek a hotelt. Egy meglepő, eddig mért adatról is beszámolt:

bár még csak néhány napja vannak nyitva, azonban eddig már 80 százalékos foglaltságot produkáltak, és meglepően sok a hozzájuk az "utcáról betérő" vendég, azaz a walking turista

- aki épp erre jár, megtetszik neki a hotel, megkérdi, van-e szabad szoba aznap éjszakára - és már marad is.

Az újranyitás alkalmával rendezett szakmai eseményen (balról jobbra)  Kőrössy Zoltán cégcsoport tulajdonos, Kusnyár Gábor partner-holdingvezető, Sárvári Krisztina ügyvezető / Fotó: szerző
Az újranyitás alkalmával rendezett szakmai eseményen (balról jobbra) Kőrössy Zoltán cégcsoport tulajdonos, Kusnyár Gábor partner-holdingvezető, Sárvári Krisztina ügyvezető / Fotó: szerző

A hotel előélete

A ház története kapcsán pedig megtudtuk, a budai, a Vár tövében található hotel azon budapesti szállodák egyike, amelyet eredetileg is szállodának terveztek és funkcionálisan is ennek épült. A 80-as évek végén egy svájci befektető vásárolta meg a Vár aljában lévő foghíjtelket és  épített rá egy szállodát, amely 1990-ben ben nyílt meg Alfa Hotelt néven. Majd a ház a 2000-es évek elején gazdát cserélt, egy osztrák befektető tulajdonába került, aki először maga üzemeltette, majd bérbe adta az Exe lánc számára, de a Covid járvány miatt ezen a néven a szálloda sosem fogadott vendégeket. Később a tulajdonos az Eventrend Group-ot kérte fel az üzemeltetésre.

A szálláshely 

95 szobája 7 különböző szobatípust jelent. A standard szobák mellett található nagyobb méretű superior, háromágyas és családi szoba is. A szobák egy része panorámás és rendelkezik erkéllyel is.

A szálloda egyik különlegessége

Speciális reggeli kávéélményt kínálnak: a cél az volt, hogy olyan kávébár koncepció jöjjön létre, amely egy kicsit más, mint a többi. Rendelkezésre áll egy automata kávéfőzőgép is, ám aki frissen rendeli a kávéját, annak a „reggeli fekete” élményét egy két fős barista személyzet biztosítja egy karos kávégép segítségével. 

A szálloda reggeliztető helyisége laza közösségi tér, ahol nagy erőssége a szolgáltatásnak a profi kávékínálat / Fotó: Király István
A szálloda reggeliztető helyisége laza közösségi tér, ahol nagy erőssége a szolgáltatásnak a profi kávékínálat / Fotó: Király István

Az egész koncepció lényege, hogy legyen interaktív és vendégközpontú a reggeli kávézás. Rendelés után úgy ízesítik és dekorálják a vendégek a kávéikat, ahogyan azt szeretnék, ugyanúgy, ahogyan azt egy büféétkezés minden területén megtehetik egyébként is.

A ház új üzemeltetője

Az Eventrend Group harminc évesi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetése valamint rendezvényszervezés terén. A cégcsoporthoz jelenleg 31 projekt tartozik, és több mint 800 munkavállalót foglalkoztatnak. A közel 20 gasztronómiai vállalkozás közé tartozik a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna, a Müpa catering-szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínt értékesítenek.

 

 

 

 

 

 

 

 


Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.
Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg

Több mint 65 ezer spanyol Airbnb-s szálláshely szűnik meg 

Sok spanyol az ilyen rövid távú kiadásokat okolja a lakáshiány súlyosbodásáért.
Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra

Szállásfoglalási előrejelzés az idei főszezonra 

Magyarország egyik vezető hotel menedzsment szoftverének friss adatai szerint.
Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között

Ötcsillagos Maldív-szigeteki szálláshely a világ legjobb szállodái között  

Az Ayada Maldives elnyerte a TripAdvisor „Best of the Best” címet a 2025-ös Travelers’ Choice Awards keretében.
Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden

Fehér ház a kéklő tó partján – születésnapot ünnepelt a Kenese Bay Garden 

Van a Balaton északi partján egy hely, amit, ha egyszer felfedez az ember, szinte biztos, hogy szeretne oda visszatérni.
Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a  Danubius Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Danubius Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.