Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Sokan 15-20 százakkal nagyobb forgalmat bonyolítottak, mint tavaly, olvasható a storeinsider.hu tudósításában.

Mint írják, idén csak

a Balaton Fagyijából mintegy 15 ezer gombócot adtak el, ami annak bizonyítéka, hogy a korábban megszervezett fagyis verseny nem csak a szakmát, de a balatoni turistákat is megmozgatta

- összegezte a 2024-es fagylaltszezont Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Fekete Tamás elmondta:

az idén májusban megrendezett Balaton Fagyija versenynek nagyobb sajtóvisszhangja volt, mint mondjuk a füredi Anna-bálnak vagy a Kékszalag versenynek. A megmérettetésről több mint száz cikk, rádiós és híradós tudósítás jelent meg a május  - augusztusi időszakban. Ennek hatása a fagylaltozók nyári forgalmán is lemérhető volt.

Fagylaltok / Forrás: Depositphotos
Fagylaltok / Forrás: Depositphotos

Az idei  verseny győztese a balatongyöröki Promenád Kávéház fagylaltmestere, Vadócz Jenő lett a Balatoni mámor nevű fagylaltkreációval, ami egy vörösboros, fügével ízesített diófagylalt. Ebből 15 000 gombócot adtak el.

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az új ízzel kapcsolatban, a szakmabeliek is dicsérték. Természetesen egész nyáron a pultban volt, és amíg az időjárás engedi, ősszel is találkozhatnak vele a vendégeink, mert kimagaslóan magas rá a kereslet.

A balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó Fűszeres nyári este nevű fagylaltja különdíjas lett a Balaton Fagyija versenyen Márton Sándor fagylaltmester elmondta, náluk is több fogyott az új ízből.

Keresték a vendégek, természetesen minden nap kint van a pultban, nem lehet kihagyni. Volt olyan nap, hogy 4-5 tégellyel is eladtunk belőle, ami nagyjából 20 kg-t jelent, de hétvégén még ennél is többen keresték. Kijelenthetjük, hogy kiemelkedően több gombóc fogyott belőle, és remélem a tendencia megmarad, hiszen októberig 15-ig nyitva leszünk.

A másik különdíjas a balatonmáriafürdői Pingvin fagyizó és cukrászda CsuDIjÓ nevű, ugyancsak diós fagyija lett. Wilheim Dávid elmondta, hogy náluk is nyerő íz volt az újdonság, főleg a verseny utáni hetekben.

Volt visszhangja a különdíjnak, sokan csak ezért kóstolták meg a fagyit. Idén összességében is több fagylalt fogyott, de ez nyilván a forró nyári időjárásnak is betudható. Balatonmária amúgy is a fagylalt Mekkája, hisz itt van a Florida és a Vitorlás fagyizó is-

A harmadik különdíjas egy  új nevező lett a Balaton Fagyija versenyen. A veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó Pesztós ricotta zamatos fügével fagylaltja is nagy sikert aratott a vendégek körében. Hakkel Zsófia büszke arra, hogy náluk is bőven fogyott az új ízből.

Naponta 4-5 kilót mi is eladtunk, a nyári hétvégén többet is.


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.