Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Sokan 15-20 százakkal nagyobb forgalmat bonyolítottak, mint tavaly, olvasható a storeinsider.hu tudósításában.

Mint írják, idén csak

a Balaton Fagyijából mintegy 15 ezer gombócot adtak el, ami annak bizonyítéka, hogy a korábban megszervezett fagyis verseny nem csak a szakmát, de a balatoni turistákat is megmozgatta

- összegezte a 2024-es fagylaltszezont Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Fekete Tamás elmondta:

az idén májusban megrendezett Balaton Fagyija versenynek nagyobb sajtóvisszhangja volt, mint mondjuk a füredi Anna-bálnak vagy a Kékszalag versenynek. A megmérettetésről több mint száz cikk, rádiós és híradós tudósítás jelent meg a május  - augusztusi időszakban. Ennek hatása a fagylaltozók nyári forgalmán is lemérhető volt.

Fagylaltok / Forrás: Depositphotos
Fagylaltok / Forrás: Depositphotos

Az idei  verseny győztese a balatongyöröki Promenád Kávéház fagylaltmestere, Vadócz Jenő lett a Balatoni mámor nevű fagylaltkreációval, ami egy vörösboros, fügével ízesített diófagylalt. Ebből 15 000 gombócot adtak el.

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az új ízzel kapcsolatban, a szakmabeliek is dicsérték. Természetesen egész nyáron a pultban volt, és amíg az időjárás engedi, ősszel is találkozhatnak vele a vendégeink, mert kimagaslóan magas rá a kereslet.

A balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó Fűszeres nyári este nevű fagylaltja különdíjas lett a Balaton Fagyija versenyen Márton Sándor fagylaltmester elmondta, náluk is több fogyott az új ízből.

Keresték a vendégek, természetesen minden nap kint van a pultban, nem lehet kihagyni. Volt olyan nap, hogy 4-5 tégellyel is eladtunk belőle, ami nagyjából 20 kg-t jelent, de hétvégén még ennél is többen keresték. Kijelenthetjük, hogy kiemelkedően több gombóc fogyott belőle, és remélem a tendencia megmarad, hiszen októberig 15-ig nyitva leszünk.

A másik különdíjas a balatonmáriafürdői Pingvin fagyizó és cukrászda CsuDIjÓ nevű, ugyancsak diós fagyija lett. Wilheim Dávid elmondta, hogy náluk is nyerő íz volt az újdonság, főleg a verseny utáni hetekben.

Volt visszhangja a különdíjnak, sokan csak ezért kóstolták meg a fagyit. Idén összességében is több fagylalt fogyott, de ez nyilván a forró nyári időjárásnak is betudható. Balatonmária amúgy is a fagylalt Mekkája, hisz itt van a Florida és a Vitorlás fagyizó is-

A harmadik különdíjas egy  új nevező lett a Balaton Fagyija versenyen. A veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó Pesztós ricotta zamatos fügével fagylaltja is nagy sikert aratott a vendégek körében. Hakkel Zsófia büszke arra, hogy náluk is bőven fogyott az új ízből.

Naponta 4-5 kilót mi is eladtunk, a nyári hétvégén többet is.


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.