A Pangea összeállt

Átadták a 38 szobás, több mint 1,6 milliárd forintból felépített Pangea Ökocentrumot és Szállodát szerdán Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A Nyíregyházi Állatpark szomszédságában fekvő, nyolcvanágyas, konferencia- és oktatóközpontot is magában foglaló különleges állatkerti szálláshelyen minden szobát más-más állatról mintáztak meg, amelyekhez alkalmazkodik a helyiségek berendezése is.

Az ünnepélyes átadáson Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere elmondta, hogy a beruházás egyik eleme az 6,7 milliárd forint értékű állatkerti fejlesztési programnak. A csomag három eleme - a park új bejárata, a Pangea és a hópárduc-kifutó - már elkészült, és tervezés alatt van a jégkorszak világát bemutató látványosság is - emlékeztetett a városvezető.

Sóstógyógyfürdőn emellett építés alatt áll egy új négycsillagos hotel, a Pangea pedig már egy hónapja megnyitott és várja a vendégeket - közölte Kovács Ferenc.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a modern és fejlődő város büszke a már elkészült és elindított fejlesztéseire, amelyek révén Nyíregyháza 2020-ra az ország egyik legfontosabb gazdasági és turisztikai központja lehet.

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója azt mondta, hogy az országban és Közép-Európában egyedülálló turisztikai attrakció jött létre a Sóstói-erdő szélén. A szállodát az állatpark saját társasága fogja üzemeltetni.

A több mint 2600 négyzetméter alapterületű hotel oktatóközpontjában tantermeket és rekreációs és konferenciateremet is építettek. A beruházáshoz szükséges területet az önkormányzat vásárolta meg 2015-ben, a szálláshely építése 2017-ben kezdődött meg.

A Nyíregyházi Állatpark új szállodája a jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet tehermentesíti és váltja ki, amely évente mintegy háromezer gyerek és felnőtt számára biztosít valamilyen állatkerti oktatást vagy tábort.

 

Forrás: MTI


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.