A séf, aki a Balaton legjobb reggelijére készül

Barka Áronról van szó, aki Budapestről  a Balaton északi partjára költözött: március 1-től ő a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort konyhájának vezetője, executive chef-je.

A séf korábbi munkahelye, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest - ahol Áron a ház ARAZ éttermét a nyitástól, 2010 szeptemberétől vezette -, egy 272 szobás szálláshely, ahol úgy jelen lenni nap mint nap, hogy közben a szálloda a pandémia miatt kényszerűségből zárva tart – ez az ott dolgozók számára óriási kihívás. Annak pedig, aki megszokta a napi folyamatos munkát, feladatokat – különösen idegőrlő megpróbáltatás.

Pestről a Balatonhoz

Barka Áron tehát váltott: idén tavasztól a balatoni négycsillag superior minősítésű ház konyháját vezeti, és azt mondja, már most örül annak, mennyi terve vár megvalósításra, milyen sok munka és szép feladat vár rá. Egy olyan helyen, ahol a főszezon közeledtével egyre több lesz a foglalás, a ház megtelik élettel, vendéggel, ahol örömmel vezetheti a konyhát. 

Biztos lesz négy fontos változás

Négy példát is megemlít tervei közül. 

Az egyik, hogy alapvetően a környékről beszerzett, helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készít olyan reggelit a konyhán csapatával, amely joggal pályázhat majd a Balaton legjobb reggelijének címére.

BBQ-programokat, hangulatos sütögetést tervez a szabadtéri pool partján – szintén a vendégek örömére, ahol a hangulatos boresteket is folytatják.

A ház kávézó-teraszát új koncepcióval nyitják meg.

Végül pedig elárulja, az étterem teraszát – amely kívülről, a sétány felől is látogatható – mind délben, mind az esti órákban megnyitják az arrajáró helyiek és nyaralók számára, nemcsak a ház vendégei látogathatják, délben menüvel várják a vendégeket, este pedig á la carte kínálat szélesíti a ház gasztropalettáját.

Hamarosan nyitás

A füredi ház ügyvezető-igazgatónője, Rádóczy Andrea elmondta, nagyon várja már az új séffel a közös munkát, és azt, hogy végre megteljen élettel, vendégekkel a ház. A Balaton szerinte - tősgyökeres füredi lakosként neki elhihetjük -, télen-nyáron meseszép, a szállodában időközben felújítottak 56 kétágyas szoba, valamint 9 lakosztály közül jónéhányat, és amint lehetőségük adódik, új konyhai koncepcióval megnyílik végre a ház.

 

Forrás: Turizmus Online


Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója

Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója 

Budapesten, a Bútor, Lámpa, Lakástextil kiállításon állítják ki Varró Zoltán comói palotába tervezett tapétáit.
Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái

Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái 

A fővárosban járva egyre több helyen tűnnek fel az utóbbi években szállodafejlesztések, melyek között meglehetősen sok a látványos, felsőkategóriás hotel.
Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.
Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója

Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója 

2024. február 12-től Kálmán-Vörös Júlia vette át az Accent Hotels által Ausztriában üzemeltetett 6 szállodának a marketing területét.
Átalakulóban a hazai ingatlanpiac

Átalakulóban a hazai ingatlanpiac 

Jönnek a bérlakások és a hibridmodellek - ez utóbbi esetben irodákat alakítanak át hotelekké.
A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez

A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez 

Varró Zoltán, aki több éven át töltötte be Klasszis TopDesign versenyünk zsűri elnöki tisztét, a legismertebb hazai belsőépítészek egyike, aki az utóbbi években külföldön is egyre kapósabb.
Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás

Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás 

Mondhatnánk, olyan ez a történet, mint a mesékben – csakhogy nem egészen lenne igaz.
Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre?

Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre? 

Jókora meglepetések érik mostanában a vendégeket a Balaton partján és másutt is. A szállodák a megnövekedett rezsi és egyéb költségeket különféle módokon próbálják áthárítani a hozzájuk érkezőkre.
MTÜ: negyedmillió vendégéjszakát hozhat a szerelmesek ünnepe

MTÜ: negyedmillió vendégéjszakát hozhat a szerelmesek ünnepe 

A február 14-re regisztrált éjszakák száma 10%-os, február 16-18-i hétvégére várható forgalom pedig 12%-os növekedést mutat tavalyhoz képest.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.