A séf, aki a Balaton legjobb reggelijére készül

Barka Áronról van szó, aki Budapestről  a Balaton északi partjára költözött: március 1-től ő a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort konyhájának vezetője, executive chef-je.

A séf korábbi munkahelye, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest - ahol Áron a ház ARAZ éttermét a nyitástól, 2010 szeptemberétől vezette -, egy 272 szobás szálláshely, ahol úgy jelen lenni nap mint nap, hogy közben a szálloda a pandémia miatt kényszerűségből zárva tart – ez az ott dolgozók számára óriási kihívás. Annak pedig, aki megszokta a napi folyamatos munkát, feladatokat – különösen idegőrlő megpróbáltatás.

Pestről a Balatonhoz

Barka Áron tehát váltott: idén tavasztól a balatoni négycsillag superior minősítésű ház konyháját vezeti, és azt mondja, már most örül annak, mennyi terve vár megvalósításra, milyen sok munka és szép feladat vár rá. Egy olyan helyen, ahol a főszezon közeledtével egyre több lesz a foglalás, a ház megtelik élettel, vendéggel, ahol örömmel vezetheti a konyhát. 

Biztos lesz négy fontos változás

Négy példát is megemlít tervei közül. 

Az egyik, hogy alapvetően a környékről beszerzett, helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készít olyan reggelit a konyhán csapatával, amely joggal pályázhat majd a Balaton legjobb reggelijének címére.

BBQ-programokat, hangulatos sütögetést tervez a szabadtéri pool partján – szintén a vendégek örömére, ahol a hangulatos boresteket is folytatják.

A ház kávézó-teraszát új koncepcióval nyitják meg.

Végül pedig elárulja, az étterem teraszát – amely kívülről, a sétány felől is látogatható – mind délben, mind az esti órákban megnyitják az arrajáró helyiek és nyaralók számára, nemcsak a ház vendégei látogathatják, délben menüvel várják a vendégeket, este pedig á la carte kínálat szélesíti a ház gasztropalettáját.

Hamarosan nyitás

A füredi ház ügyvezető-igazgatónője, Rádóczy Andrea elmondta, nagyon várja már az új séffel a közös munkát, és azt, hogy végre megteljen élettel, vendégekkel a ház. A Balaton szerinte - tősgyökeres füredi lakosként neki elhihetjük -, télen-nyáron meseszép, a szállodában időközben felújítottak 56 kétágyas szoba, valamint 9 lakosztály közül jónéhányat, és amint lehetőségük adódik, új konyhai koncepcióval megnyílik végre a ház.

 

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.