A séf, aki a Balaton legjobb reggelijére készül

Barka Áronról van szó, aki Budapestről  a Balaton északi partjára költözött: március 1-től ő a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort konyhájának vezetője, executive chef-je.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A séf korábbi munkahelye, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest - ahol Áron a ház ARAZ éttermét a nyitástól, 2010 szeptemberétől vezette -, egy 272 szobás szálláshely, ahol úgy jelen lenni nap mint nap, hogy közben a szálloda a pandémia miatt kényszerűségből zárva tart – ez az ott dolgozók számára óriási kihívás. Annak pedig, aki megszokta a napi folyamatos munkát, feladatokat – különösen idegőrlő megpróbáltatás.

Pestről a Balatonhoz

Barka Áron tehát váltott: idén tavasztól a balatoni négycsillag superior minősítésű ház konyháját vezeti, és azt mondja, már most örül annak, mennyi terve vár megvalósításra, milyen sok munka és szép feladat vár rá. Egy olyan helyen, ahol a főszezon közeledtével egyre több lesz a foglalás, a ház megtelik élettel, vendéggel, ahol örömmel vezetheti a konyhát. 

Biztos lesz négy fontos változás

Négy példát is megemlít tervei közül. 

Az egyik, hogy alapvetően a környékről beszerzett, helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készít olyan reggelit a konyhán csapatával, amely joggal pályázhat majd a Balaton legjobb reggelijének címére.

BBQ-programokat, hangulatos sütögetést tervez a szabadtéri pool partján – szintén a vendégek örömére, ahol a hangulatos boresteket is folytatják.

A ház kávézó-teraszát új koncepcióval nyitják meg.

Végül pedig elárulja, az étterem teraszát – amely kívülről, a sétány felől is látogatható – mind délben, mind az esti órákban megnyitják az arrajáró helyiek és nyaralók számára, nemcsak a ház vendégei látogathatják, délben menüvel várják a vendégeket, este pedig á la carte kínálat szélesíti a ház gasztropalettáját.

Hamarosan nyitás

A füredi ház ügyvezető-igazgatónője, Rádóczy Andrea elmondta, nagyon várja már az új séffel a közös munkát, és azt, hogy végre megteljen élettel, vendégekkel a ház. A Balaton szerinte - tősgyökeres füredi lakosként neki elhihetjük -, télen-nyáron meseszép, a szállodában időközben felújítottak 56 kétágyas szoba, valamint 9 lakosztály közül jónéhányat, és amint lehetőségük adódik, új konyhai koncepcióval megnyílik végre a ház.

 

Forrás: Turizmus Online


Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.