A szakács kabátja

Amikor jelentkezett a meghirdetett konyhafőnöki állásra, csak annyit mondott, ő 22 éve ezt csinálja, ehhez ért, ez az élete, nézzék meg, mit tud...

Rögvest élesben bizonyíthatott Tóth Zoltán a pesti Hotel Benczúr konyháján, hiszen márciusi be- lépésétől kezdve bedobták a mély vízbe: volt, hogy napi nyolc-tíz rendezvényt is tartottak a házban, és érkezését követően a hazai húságazat egy toprendezvényét is levezényelte.

PÉLDAKÉPEK: JAMIE ÉS CSEH

„Kedvelem Jamie Oliver stílusát, éppúgy bánik a zöldségekkel, olyan tésztákat, ön- teteket készít, ahogy én szeretem. Hazai példaképem a korábbi főnököm a Softel konyhájáról, Cseh János, akitől sokat ta- nultam az ott töltött hosszú évek során.” Tóth Zoltán korábbi munkahelyeinek lis- tája amúgy igencsak előkelő: a Softelen kívül dolgozott a Novotel, valamint a Vaj- dahunyad várának és az inárcsi Bodrogi- kúriának a konyháján. Legutóbb pedig a Four Seasonsben töltötte be a Chef du Partie pozíciót,t.

MINIMÁLPROGRAM

„Mivel az elődöm jól bejáratott, stabil be- szállítói csapatot hagyott örökül, nem kívánok változtatni az alapanyag-beszer- zési területen, egyedül fagylaltot szer- zek be máshonnét, mert egy kis családi manufaktúrának kiválóak a kézműves termékei. És mivel a ház konyhája jól felszerelt, karbantartott, prof technoló- giával rendelkezik, valamint szerencsére tágas, világos a tér, jókedvvel dolgozunk a csapatommal.” Az új séf különben még soha nem váltott úgy munkahelyet, ahogy a Benczúrban történt: azonnal befogad- ták, úgy érzi, mintha évek óta együtt dol- goznának, összeszokott csapat tagjává vált egy szempillantás alatt.

NYÁRI TERVEK

A fnom fagyi a Hotel Benczúr tágas, kel- lemesen árnyas teraszának egyik nyári slágere, éppúgy, mint a különböző szezo- nális alapanyagokból – salátákból és más zöldségfélékből, valamint gyümölcsökből – készült ételek. Ezek már mind az új séf irányításával készülnek a konyhán, akárcsak az egyik újítása, a Benczúr-ap- rópecsenye, amely köszönő viszonyban sincs azzal a nehéz, túlfokhagymázott húsétellel, amely a magyarok szerint az aprópecsenyét jelenti. Hiszen a Tóth-féle változat könnyű, ropogós zöldségekkel kí- sért főfogás, igazi különlegesség. „Sosem akartam azokkal a séfekkel azonosulni, akik büszkén felöltik díszes szakácska- bátjukat, abban parádézva jönnek-men- nek főzés idején a vendégtérben. Szerin- tem a főszakács helye a konyhán van, mindent tudjon a szakmáról, és meg tudja mutatni a többieknek, hogy bármikor el is tudja készíteni azt az ételt, amelyet a csapatától elvár.”


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.