A szakács kabátja

Amikor jelentkezett a meghirdetett konyhafőnöki állásra, csak annyit mondott, ő 22 éve ezt csinálja, ehhez ért, ez az élete, nézzék meg, mit tud...

Rögvest élesben bizonyíthatott Tóth Zoltán a pesti Hotel Benczúr konyháján, hiszen márciusi be- lépésétől kezdve bedobták a mély vízbe: volt, hogy napi nyolc-tíz rendezvényt is tartottak a házban, és érkezését követően a hazai húságazat egy toprendezvényét is levezényelte.

PÉLDAKÉPEK: JAMIE ÉS CSEH

„Kedvelem Jamie Oliver stílusát, éppúgy bánik a zöldségekkel, olyan tésztákat, ön- teteket készít, ahogy én szeretem. Hazai példaképem a korábbi főnököm a Softel konyhájáról, Cseh János, akitől sokat ta- nultam az ott töltött hosszú évek során.” Tóth Zoltán korábbi munkahelyeinek lis- tája amúgy igencsak előkelő: a Softelen kívül dolgozott a Novotel, valamint a Vaj- dahunyad várának és az inárcsi Bodrogi- kúriának a konyháján. Legutóbb pedig a Four Seasonsben töltötte be a Chef du Partie pozíciót,t.

MINIMÁLPROGRAM

„Mivel az elődöm jól bejáratott, stabil be- szállítói csapatot hagyott örökül, nem kívánok változtatni az alapanyag-beszer- zési területen, egyedül fagylaltot szer- zek be máshonnét, mert egy kis családi manufaktúrának kiválóak a kézműves termékei. És mivel a ház konyhája jól felszerelt, karbantartott, prof technoló- giával rendelkezik, valamint szerencsére tágas, világos a tér, jókedvvel dolgozunk a csapatommal.” Az új séf különben még soha nem váltott úgy munkahelyet, ahogy a Benczúrban történt: azonnal befogad- ták, úgy érzi, mintha évek óta együtt dol- goznának, összeszokott csapat tagjává vált egy szempillantás alatt.

NYÁRI TERVEK

A fnom fagyi a Hotel Benczúr tágas, kel- lemesen árnyas teraszának egyik nyári slágere, éppúgy, mint a különböző szezo- nális alapanyagokból – salátákból és más zöldségfélékből, valamint gyümölcsökből – készült ételek. Ezek már mind az új séf irányításával készülnek a konyhán, akárcsak az egyik újítása, a Benczúr-ap- rópecsenye, amely köszönő viszonyban sincs azzal a nehéz, túlfokhagymázott húsétellel, amely a magyarok szerint az aprópecsenyét jelenti. Hiszen a Tóth-féle változat könnyű, ropogós zöldségekkel kí- sért főfogás, igazi különlegesség. „Sosem akartam azokkal a séfekkel azonosulni, akik büszkén felöltik díszes szakácska- bátjukat, abban parádézva jönnek-men- nek főzés idején a vendégtérben. Szerin- tem a főszakács helye a konyhán van, mindent tudjon a szakmáról, és meg tudja mutatni a többieknek, hogy bármikor el is tudja készíteni azt az ételt, amelyet a csapatától elvár.”


Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén 

2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.
Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.