A szakács kabátja

Amikor jelentkezett a meghirdetett konyhafőnöki állásra, csak annyit mondott, ő 22 éve ezt csinálja, ehhez ért, ez az élete, nézzék meg, mit tud...

Rögvest élesben bizonyíthatott Tóth Zoltán a pesti Hotel Benczúr konyháján, hiszen márciusi be- lépésétől kezdve bedobták a mély vízbe: volt, hogy napi nyolc-tíz rendezvényt is tartottak a házban, és érkezését követően a hazai húságazat egy toprendezvényét is levezényelte.

PÉLDAKÉPEK: JAMIE ÉS CSEH

„Kedvelem Jamie Oliver stílusát, éppúgy bánik a zöldségekkel, olyan tésztákat, ön- teteket készít, ahogy én szeretem. Hazai példaképem a korábbi főnököm a Softel konyhájáról, Cseh János, akitől sokat ta- nultam az ott töltött hosszú évek során.” Tóth Zoltán korábbi munkahelyeinek lis- tája amúgy igencsak előkelő: a Softelen kívül dolgozott a Novotel, valamint a Vaj- dahunyad várának és az inárcsi Bodrogi- kúriának a konyháján. Legutóbb pedig a Four Seasonsben töltötte be a Chef du Partie pozíciót,t.

MINIMÁLPROGRAM

„Mivel az elődöm jól bejáratott, stabil be- szállítói csapatot hagyott örökül, nem kívánok változtatni az alapanyag-beszer- zési területen, egyedül fagylaltot szer- zek be máshonnét, mert egy kis családi manufaktúrának kiválóak a kézműves termékei. És mivel a ház konyhája jól felszerelt, karbantartott, prof technoló- giával rendelkezik, valamint szerencsére tágas, világos a tér, jókedvvel dolgozunk a csapatommal.” Az új séf különben még soha nem váltott úgy munkahelyet, ahogy a Benczúrban történt: azonnal befogad- ták, úgy érzi, mintha évek óta együtt dol- goznának, összeszokott csapat tagjává vált egy szempillantás alatt.

NYÁRI TERVEK

A fnom fagyi a Hotel Benczúr tágas, kel- lemesen árnyas teraszának egyik nyári slágere, éppúgy, mint a különböző szezo- nális alapanyagokból – salátákból és más zöldségfélékből, valamint gyümölcsökből – készült ételek. Ezek már mind az új séf irányításával készülnek a konyhán, akárcsak az egyik újítása, a Benczúr-ap- rópecsenye, amely köszönő viszonyban sincs azzal a nehéz, túlfokhagymázott húsétellel, amely a magyarok szerint az aprópecsenyét jelenti. Hiszen a Tóth-féle változat könnyű, ropogós zöldségekkel kí- sért főfogás, igazi különlegesség. „Sosem akartam azokkal a séfekkel azonosulni, akik büszkén felöltik díszes szakácska- bátjukat, abban parádézva jönnek-men- nek főzés idején a vendégtérben. Szerin- tem a főszakács helye a konyhán van, mindent tudjon a szakmáról, és meg tudja mutatni a többieknek, hogy bármikor el is tudja készíteni azt az ételt, amelyet a csapatától elvár.”


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.