A vega dán duó

Jesper kirketrep és rasmus klim szeret kertészkedni. saját maguk gyűjtik be az ételkreációkhoz szükséges hozzávalókat az éttermük körül fekvő kéthektáros földterületről. 

A végeredmény innovatív zöldség- alapú fogásokban jelenik meg, amely remekül illeszkedik az általuk készített főfogások mellé. A kifi- nomult, új északi konyhát képviselő duó ételeit ízlelve vendégeik gyakran morfon- díroznak azon: a sok mindenféle érdekes dolog között tényleg nincs húsétel, vagy ez csupán egy hangzatos kijelentés?

Innovatív konyha

Jesper Kirketerp friss hozzávalók iránti szenvedélye a világhírű Doma étterem- ben eltöltött évek alatt kezdődött, ahol mestere René Redzepi sztárséf volt. Később dolgozott a két Michelin-csillagos Geranium étteremben is, ahol megta- nulta, nem elég, ha egy hozzávaló friss,mindig legyen helyi és könnyen be-szerezhető. Már ekkoriban ismerték és elismerték az innovatív zöldségekre fókuszáló konyháját, hiszen 2009-ben menyerte a Bornholm szigetén rendezett Sol over Gudhjem elnevezésű, rangos séfversenyt.

A duó másik tagja sem akárki

Kirketerp séftársa és elválaszthatatlan jó barátja, Rasmus Klim is hasonló elveket vall a konyhában: a friss és helyi hozzá- valók számára szintén létszükségletnek számítanak. Rasmus korábban megfordult a Michelin-csillagos Paustian étteremben, Bo Bech séf tanítványaként, majd eljutott Barcelonába, az Alkimia étterembe is. A Michelin-csillagos MR-ben folytatta pá- lyafutását, később pedig ismét összehozta a sors korábbi mesterével, Bo Bechkel, ez- úttal a Geich étteremben. 2007-ben a fiatal kreatív dán séf megnyerte az Európai Desszertkupát.

Pedig a Nomába is hívták őket

2011-ben Claus Meyer, a világhírű Noma séfje és társtulajdonosa próbálta magukhoz „csábítani” a különös koncepciójú duót, és ez adta meg a végső löketet ahhoz, hogy elhatároz- zák, lépni kell, nyitnak egy saját éttermet. Így született meg Radio névre keresztelt topvendéglátóhelyük Koppenhága Frederiksberg kerületében.

Hús? Csak hal lehet

A Radiót rendezett és nyugodt környezet jellemzi, friss, egyszerű ételekkel, amelye- ket mind különlegesen tálalnak. Fogásaik között olyan innovatív ételek szerepelnek, mint a makrahal dehidratált sárgarépával, füstöltsajt-hab újburgonyával, zöldbor- só- és burgonyachips-falatkák, ropogós maláta céklával, vaníliás fagylalttal.

Csak természetesen!

Mi teszi ételeiket különlegessé? Nyilván a kiváló és friss helyi alapanyagok gon- dos szelekciója. Két hivatásos kertész gondozza a kéthektáros kert zöldségeit és több mint nyolcvanféle fűszernövé- nyét. A friss gyümölcsfélék a közeli Lilleo szigetről érkeznek a halakkal együtt. Ételeiket a duó mindig a szezonalitás jegyében készíti. 


Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén

Májustól üzemeltetőváltás egy dobogókői és egy tihanyi szálláshely esetén 

Májustól az Accent Hotels üzemelteti a Cardoner Hotelt és a Tihany Yacht Clubot.
Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás

Pizzakészítés, olívaültetvények, sajtüzem, sonkagyár, fenntarthatóság és regionalitás 

Olaszországi tanulmányúton inspirálódtak a hazai kastélyszállodások.
Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén

Igazgatóváltás a Hotel Clark Budapest élén 

A Hotel Clark Budapestben a munkát idén májustól Lakézi András vezeti, aki Lukács Istvánt követi az igazgatói székben.
Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.