A vega dán duó

Jesper kirketrep és rasmus klim szeret kertészkedni. saját maguk gyűjtik be az ételkreációkhoz szükséges hozzávalókat az éttermük körül fekvő kéthektáros földterületről. 

A végeredmény innovatív zöldség- alapú fogásokban jelenik meg, amely remekül illeszkedik az általuk készített főfogások mellé. A kifi- nomult, új északi konyhát képviselő duó ételeit ízlelve vendégeik gyakran morfon- díroznak azon: a sok mindenféle érdekes dolog között tényleg nincs húsétel, vagy ez csupán egy hangzatos kijelentés?

Innovatív konyha

Jesper Kirketerp friss hozzávalók iránti szenvedélye a világhírű Doma étterem- ben eltöltött évek alatt kezdődött, ahol mestere René Redzepi sztárséf volt. Később dolgozott a két Michelin-csillagos Geranium étteremben is, ahol megta- nulta, nem elég, ha egy hozzávaló friss,mindig legyen helyi és könnyen be-szerezhető. Már ekkoriban ismerték és elismerték az innovatív zöldségekre fókuszáló konyháját, hiszen 2009-ben menyerte a Bornholm szigetén rendezett Sol over Gudhjem elnevezésű, rangos séfversenyt.

A duó másik tagja sem akárki

Kirketerp séftársa és elválaszthatatlan jó barátja, Rasmus Klim is hasonló elveket vall a konyhában: a friss és helyi hozzá- valók számára szintén létszükségletnek számítanak. Rasmus korábban megfordult a Michelin-csillagos Paustian étteremben, Bo Bech séf tanítványaként, majd eljutott Barcelonába, az Alkimia étterembe is. A Michelin-csillagos MR-ben folytatta pá- lyafutását, később pedig ismét összehozta a sors korábbi mesterével, Bo Bechkel, ez- úttal a Geich étteremben. 2007-ben a fiatal kreatív dán séf megnyerte az Európai Desszertkupát.

Pedig a Nomába is hívták őket

2011-ben Claus Meyer, a világhírű Noma séfje és társtulajdonosa próbálta magukhoz „csábítani” a különös koncepciójú duót, és ez adta meg a végső löketet ahhoz, hogy elhatároz- zák, lépni kell, nyitnak egy saját éttermet. Így született meg Radio névre keresztelt topvendéglátóhelyük Koppenhága Frederiksberg kerületében.

Hús? Csak hal lehet

A Radiót rendezett és nyugodt környezet jellemzi, friss, egyszerű ételekkel, amelye- ket mind különlegesen tálalnak. Fogásaik között olyan innovatív ételek szerepelnek, mint a makrahal dehidratált sárgarépával, füstöltsajt-hab újburgonyával, zöldbor- só- és burgonyachips-falatkák, ropogós maláta céklával, vaníliás fagylalttal.

Csak természetesen!

Mi teszi ételeiket különlegessé? Nyilván a kiváló és friss helyi alapanyagok gon- dos szelekciója. Két hivatásos kertész gondozza a kéthektáros kert zöldségeit és több mint nyolcvanféle fűszernövé- nyét. A friss gyümölcsfélék a közeli Lilleo szigetről érkeznek a halakkal együtt. Ételeiket a duó mindig a szezonalitás jegyében készíti. 


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.