A világ legrangosabb szállodaipari egyeteme változtat oktatási modelljén

128 év után az École hôtelière de Lausanne, a világ legrégebbi és legrangosabb vendéglátóipari iskolája újraértelmezi oktatási modelljét. Az első, szimbolikus lépés a névváltoztatás ,"EHL Vendéglátó Üzleti Iskolára.”  

A hallgatók ezentúl  innovatív megközelítéseken keresztül sajátíthatnak el készségeket, például szimulációs játékokkal vagy menedzsmenttechnikák gyakorlásával, adja hírül a euronews.com portál.

Az intézmény vendéglátóiparban betöltött vezető szerepe inspirációs forrás a különböző üzleti környezetekben sikeresen teljesíteni képes menedzserek képzéséhez.

 

"Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a svájci szállodaipar értékeit más területekre is exportáljuk: a luxusszektorba, a bankszektorba, a biztosítási szektorba - ahol mindig kapcsolatban állunk az ügyféllel", mondta Michel Rochat, az EHL Csoport vezérigazgatója.

A svájci magánegyetem a személyközpontúbb megközelítésre összpontosít. A csoport vezérigazgatója szerint az, hogy lehetővé teszi a hallgatók számára önnön kreativitásuk kibontakoztatását, arra tanítja őket, hogy gondoskodó vezetőkké váljanak.

"Ma az oktatás területén inkább az eredményekhez ragaszkodunk. Pedig az érték, az emberi értékek elengedhetetlenül fontosak. És ha ez, az érték megvan, akkor az eredmények automatikusan jönnek", magyarázta Michel Rochat.

Az intézetben végzett diákok csaknem fele jelenleg nem a szállodaiparban dolgozik. Ez pedig ugyancsak azt bizonyítja, hogy a nemzetközi toborzók értékelik a lausanne-i iskolában megszerzett készségeket.

"A mi oktatási filozófiánk az, hogy tenni kell azért, hogy vezetővé, menedzserré válj. Hogy a diákjaink élethosszig tartó tanulással foglalkozó szakemberekké váljanak. Mert ez nem fejeződik be 23 éves korban, egy alapképzéssel. Ezeket a készségeket tovább kell fejleszteni - mi is erre fókuszálunk", nyilatkozta Inès Blal, az EHL Hospitality Business School dékánja.

Forrás: Euronews


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.