Alföldi Róberttel ünnepelt az Art Hotel Szeged

Alföldi Róbert, a Jászai Mari-díjas színművész és rendező több szálon kötődik a Tisza-parti városhoz, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház vendégművésze, az Art Hotel Szeged rendszeres vendége.

Az Art Hotel Szeged Sanzon Éttermében január 23-án egy kellemes talk show és egy finom vacsora keretében találkozhattak a szálloda partnerei. A rendezvényen Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színművésszel és rendezővel Veiszer Alinda beszélgetett színházról, kultúráról, közéletről. "Szentesen jártam gimnáziumba, kamaszként Szeged volt számomra a világváros színházzal és az élettel. Utána a Szabadtéri Játékok sok éven át meghatározták, hogy hol is töltöm a nyarakat. Nagyon sokat laktam a hotelben, és azt kell mondjam, hogy ha Szeged, akkor nekem már a lakás, az „otthon”, az az Art Hotel." - mondta el Alföldi Róbert.

 

A szálloda népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a sikeres együttműködéseiket ünneplő vacsorán összesen 70 partnerük jelent meg. Társadalmi kapcsolatok tekintetében nemcsak az üzleti, hanem a szociális projektekre is nagy hangsúlyt fektet a négycsillagos szegedi hotel.

Gál István szállodaigazgató a partnertalálkozón elmondott köszöntő beszédében röviden beszámolt a társadalmi felelősségvállalás terén elért sikereikről, és reméli, hogy a jelenlévőket is ösztönözni tudja hasonló együttműködésekre. A hotel mottója a „Tegyünk jót együtt!”, felhívni a figyelmet a rászorulókra és a fogyatékkal élő emberekre. „A sikeres cégek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy odafigyelnek rájuk. Ez a fajta társadalmi szerepvállalás ugyanakkor hatalmas felelősség is.” – mondta el Gál István. „Célunk, hogy valami olyat adjunk a társadalomnak, amire a legnagyobb szüksége van. Minden egyes projekttel többek leszünk, tanulunk, fejlődünk mi magunk is.” – tette hozzá a hotel vezetője.

Az elmúlt lassan 6 év során számtalan kezdeményezéshez csatlakoztak, vagy ők maguk szorgalmaztak együttműködéseket, bebizonyítva, hogy a társadalmi felelősségvállalás fontos. Kurucsai Szabolcs számukra az egyik legnagyobb sikertörténet, mert az ő segítségükkel sajátította el az országban elsőként vak emberként a szakács szakmát. A szegedi GEMMA Központ fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket segítő intézményben takarítónak tanuló diákok gyakorlati képzésének egy része szintén náluk zajlik. 2018 novemberében a Koraszülöttek, majd a Gyerekek Világnapjához csatlakozott a hotel, felhívva a koraszülött csecsemők segítésére és a gyermekek jogaira a figyelmet. Mikulás és karácsony alkalmával pedig a környezettudatosság nevében textil zsákokba, tasakokba csomagolták az ajándékokat.


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.