Aranykulcsosok a Lánchíd Palotában

Szinte az egyetlen üdítő kivételek a hazai szállodások közül, akik – idősebbek, fiatalok egyaránt – havi rendszerességgel találkoznak, meghallgatják az elmúlt hónap eseményeit és az elkövetkezőket, majd vacsorázva, beszélgetve együtt töltik az egész estét.

November 11-én a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének találkozójára a budai Lánchíd Palotában került sor. Először Ungár Tamás elnök számolt be az aktuális kérdésekről: hogy áll a hivatalos zászló-projekt (nem jól, mert még mindig nincs kész), lesz saját nyakkendőjük és sáljuk is a tagoknak, valamint a finn elnök közelgő budapesti látogatásáról is szó esett. Majd Mezey Tamás, a Danubius Hotels Group minőségügyi és vállalkozási igazgatója, az MSZSZ Minőségbiztosítási szekciójának vezetője a minőségirányítás kapcsán kiemelte, hogy nincs minőségi vendég, hanem a minőség kizárólag az elégedettséget szolgálhatja. Árvai Zoltán, a Hilton Budapest szálloda igazgatója, aki concierge-ként kezdte szállodai pályafutását, a jövő évi kilátásokkal kapcsolatban elmondta, jövőre 3-10 százalékos visszaesésre kell még számítani az európai szállodapiacon. A palota topgasztronómiát képviselő Promenade éttermében pedig - amelynek újdonsült gasztronómiai igazgatója Fábián Péter (Nosztalgia étterem) - ízelítőt kaphattak az aranykulcsosok a francia konyhafőnök (korábban a LouLou séfjeként volt ismert), Christophe Deparday szilveszterre kínált menüsorából. A díszvacsorán Bácsai-Nagy Ákos, a ház egyik tulajdonosa mutatta be a házat, amely Budapest egyik legizgalmasabb történetű épülete, egyben a Világörökség része, és újranyitása óta luxus szolgáltatású irodaházként funkcionál.

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.