Ahol először Ungár Tamás elnök beszámolt az elmúlt egy hónap történéseiről: például a Magyar Szállodaszövetséggel közösen meghirdetett portásverseny részleteiről (október, novemberben zajlanak majd a fordulók, és jövő év januárjában rendezik a döntőt), valamint arról, hogy mind az American Express, mind az International Herald Tribune megkereste az Egyesületet – együttműködés céljából. Majd Kraft Péter, szállodafejlesztési üzletág szakértő tartott nagyon érdekes prezentációt azokról a turisztikai projektekről, amelyekben cége – részben Magyarországon, részben másik állomáshelyén, Peruban – részt vesz. Többek közt ők dolgozták ki az épülő zalakarosi medical wellness szálloda koncepciójának (3 csillagos, 180 szobás) teljes struktúráját, üzemeltetése állítólag a napokban megindul. Valamint a szolnoki Art-Wellness Hotel (4 csillagos, 90 szobás) teljes elindítását is levezénylik – a befektetők megkeresésétől kezdve a finanszírozás kidolgozásán át az üzemeltetés megindításig. De ugyanígy vannak érdekes projektjeik Peruban is, például útban Limából a Nazca-vonalak felé, Paracas-ban, egy ötcsillagos hotel teljes koncepciója, valamint a limai repülőtéren az immár átadott 4 csillagos, 100 szobás ház is őket dícséri, amelyet a Ramada Costa del Sol üzemeltet. Majd Kormány Balázs, az Accor-lánc üzemeltetési igazgatója számolt be arról, hogy bár 12 szállodát terveztek nyitni, ill. átvenni a közelmúltban és a közeljövőben, ebből egyelőre, az ismert gazdasági körülmények miatt, csupán kettő valósult meg: a budapesti Taverna és a Liget, amely mindkettő új ruhát kapott. 2010-ben egyébként, mondta el még a szakember, Szlovákiában nyit a Mercure új szállodát, és más, szomszédos országokban is terveznek további terjeszkedést. Majd egy korábbi Aranykulcsostól, Farkas Jenőtől, egykori szállodaportástól, ma gombatermesztőtől jött és valósult meg az a felajánlás, amelynek alapján csupa gombából készült fogás került az asztalra.
Aranykulcsosok vigadtak a Búsuló Juhászban
Havi rendszerességgel találkoznak a Magyar Szállodaportások Aranykulcsos Egyesületének tagjai, ezúttal a budai Búsuló Juhászban egy vidám, gombával bélelt vacsora keretében került sor május 13-án, szerda este az összejövetelre.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten
Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora
Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?
A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.