“Nagyon örülünk, hogy az AccorHotels révén immár szállodavállalat is csatlakozott az Élelmiszerbank Adománykonvojhoz. Ez is mutatja, hogy az élelmiszerpazarlás kapcsán érintett szektorokból egyre többen ismerik fel a probléma jelentőségét. Mindannyian hiszünk benne, hogy az élelmiszer, amit megtermelünk, érték, és ennek megfelelően kell bánnunk vele.” – nyilatkozta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Elnöke.
Az Élelmiszerbank adatai szerint Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik, mely mennyiséget, ha kamionokra raknánk, a sor Budapesttől Párizsig érne, miközben az országban sok ezren, köztük gyermekek is nélkülöznek.
Az élelmiszerfelesleg megsemmisítése emellett komoly környezetterhelést is okoz. Ez a tizenkettedik év, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) összefog a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre az Élelmiszerbank Adománykonvoj segítségével, melyet a Mezőgazdasági Minisztérium is partnerként támogatott.
Forrás: Turizmus Online