Az anyós levese

Szeptember közepén nyílt meg a Villa Rosa Boutique Hotel és Étterem Nagykovácsi közelében, elegáns külső budai zöldövezetben. A hozzá tartozó étterem otthonos miliővel és fine dining-ot idéző minőségi vendéglátással várja mostantól vendégeit.

A tizenegy szobás boutique hotel és étterem tulajdonosai korántsem a vendéglátás oldaláról érkeztek, hiszen korábban inkább mint vendégek élvezték egy-egy hely kényeztető élményét. Amiért most mégis belevágtak ebbe a számukra ismeretlen világba, mondta a családias hangulatú, esti megnyitó alkalmával a tulajdonos, Légrádi Erika, az a hely varázsa volt. Ugyanis a korábban panzióként és üzbég étteremként működő ház eladóvá vált, és legfőképp annak környéke alapján döntött úgy a vállalkozó kedvű házaspár, hogy belevágnak, és felépítik álmaik boutique hoteljét a hozzá tartozó, meseszerű kerttel bélelt étteremmel együtt.

A tulajdonosok nem titkolt célja különben a környékbeliek vendéglátása: egy könnyű reggelire, egy délelőtti kávéra, vagy egy üzleti ebédre érkezzenek hozzájuk akár a közeli francia iskolából – talán ezért is született franciás bisztrók ízvilágát idéző konyhájuk. Ahol azért alapvetőnek és fontosnak tartották, hogy az étlapra – és egyúttal a kínálatba is – bekerüljön Légrádi mama (Erika anyósa) maceszgombóc levese. Igaz, Gál Zsolt executive chef és Császár András konyhafőnök által némiképp átalakítva.

A fiatal konyhafőnök, András fő vezérelve a szezonalitás, francia vendégéveinek köszönhetően ő már a piacra járó séfek sorát gazdagítja, aki az aznapi friss beszerzés alapján alkot fogásokat, és nem feltétlen ragaszkodik az előre megírt étlaphoz. A Villa Rosa konyhája bisztró konyha, ahol az e műfajból fakadó könnyedség és laza elegancia is jellemzi a kínálatot. Így a házban leginkább a klasszikus, vidéki francia vendéglátásra jellemző ételek jelennek meg, amelyek egységet alkotnak a hagyományos magyar fogásokkal.

A tizenegy egyedi szoba Nikovitz Zita belsőépítész ízlését dícséri, a ház alagsorában szuper kis wellness részt is kialakítottak. A szálloda és az étterem autóval és tömegközlekedéssel is megközelíthető, a ház saját parkolóval rendelkezik.

Igazi kis ékszerdoboz született a budai villavilág közepén, és nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy megállapítsuk, mind a környékbeliek, mind a fővárosba érkezők körében hamarosan kedvenccé válik a szeretni való, szeretettel összerakott villaház.

Forrás: Villa Rosa


Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.