Az egyetemistákat is megmozgatta a turizmus világnapja

Már érkeznek az ötletek arra a szállodai innovációs versenyre, amelyet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hirdetett meg egyetemisták részére szeptember közepén. A verseny amellett, hogy nagy összegű pénznyereménnyel kecsegteti a turizmus-vendéglátás és turizmus-menedzsment szakos hallgatókat, sokkal többről is szól a szervezet vezetője szerint.

Dr. Princzinger Péter, az MTSZA kuratóriumi elnöke azt mondta: "Főképp az online felületeken információs „versenyt” folytatunk egymással, ehhez pedig óhatatlanul hozzátartozik, hogy minél több élményt, programot, és utazási tapasztalatot osztunk meg. A pénteki turizmus világnap lehetőséget adott arra, hogy ezek a tartalmak most főleg a gyönyörű tájak, a szálláshelyek és a gasztronómia köré csoportosuljanak, és szemmel láthatóan ez megmozgatta a fiatalokat is.

A CheckINN elnevezésű, fél éven át tartó, három fordulós turisztikai innovációs ötletversenyt három hete hirdettük meg, és már be is futottak az első jelentkezők a szállodaipari innovációk felkutatása és elismerése céljából indított programba. Pontosan a fentiek miatt – amennyiben lehetősége van – az egyetemista korosztály is szívesen utazik, akár belföldön, akár külföldön. Biztosak vagyunk abban, hogy a turizmus, mint gazdasági húzóágazat az ő ötleteikkel tovább erősíthető. Nem feltétlenül várunk eget rengető innovációs megoldásokat, néha a legapróbb, legegyszerűbb gondolatból születnek a legnagyobb újítások" – zárta a gondolatait az elnök.

Hamarosan az összes egyetemen megjelennek a CheckINN felhívásának szóróanyagai, road-show és promóciós videó is hirdeti a több millió forint összdíjazású versenyt, melyre 3 fős csapatokban lehet pályázni, legkésőbb 2019. október 31-ig, a www.check-inn.hu oldalon.

Forrás: Turizmus Online


Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.