A Gennady Lamshin elnök vezette szállodaigazgatókat a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a Budapest Hilton szállodában fogadta. Farkas Dávid, az MTÜ Turizmus Stratégiai vezérigazgató-helyettese Magyarország turizmusának eredményeiről, az állam turizmusban betöltött szerepéről, a Nemzeti Turizmus Stratégia pilléreiről, a Kisfaludy Szálláshely-fejlesztési Programról, valamint az Ügynökség belföldi marketing akcióiról valamint a közelmúltban indított Budapest, Spice of Europe kampányról tartott tájékoztatót és válaszolta meg a delegáció marketinggel, oktatással és az állami turizmusirányítás működési mechanizmusainak kapcsolatrendszerével kapcsolat kérdéseket.
A közel kétórás munkaértekezleten az MSZÉSZ részéről Könnyid László elnök az idén 50 éves Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tevékenységéről, működéséről, legfontosabb célkitűzéseiről, a szakmai kihívásokról, a hazai szállodaipar eredményeiről, az új szállodafejlesztésekről, Lukács Attila szakmai titkár a Hotelstars szállodaminősítési rendszerről tartottak prezentációt.
Orosz részről elhangzott, hogy nagy várakozással tekintenek a közeljövőben Oroszországban életbe lépő kötelező szállodai osztályba sorolási rendelet várható minőségemelő hatása elé, valamint a szakma számára európai szinten egyre nagyobb kihívást jelentő sharing economy okozta jelenségre adott válaszra.
Az orosz szakemberek budapesti látogatásuk során – az MSZÉSZ szervezésében – a Budapest Hilton szálloda mellett megismerkedtek a Mercure Budapest Korona, a Danubius Hotel Erzsébet City Center, a Star Inn Hotel Budapest Centrum, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget, a Danubius Grand Hotel Margitsziget, a Buddha-Bar Hotel Budapest és a New York Palace – The Dedica Anthology Hotel szállodákkal is. A hazai szállodai szakemberek örömmel és szakmai büszkeséggel mutatták be a terméket a delegáció tagjainak, ami nagyban hozzájárult az orosz szövetség magyarországi programjának sikeréhez.
Az MSZÉSZ a közreműködő szállodás kollégáknak köszönetét fejezi ki a főszezonban külön igénybevételt jelentő programok professzionális lebonyolításáért. A szakmai program mellett a vendégek buszos és hajós városnézésen vettek részt, megismerkedtek a magyar gasztronómiával, elmondásuk szerint élményekkel gazdagon térnek haza. Gennady Lamshin elnök jövő évi viszontlátogatásra hívta a magyar szakembereket Szentpétervárra és Moszkvába.
Forrás: MSZÉSZ