Elismerték a Mercure Debrecen fenntarthatósági koncepcióját

A Mercure Debrecen hotel működésében fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, így például az alapanyagokat helyi termelőkre támaszkodva szerzik be, külön intézkedések segítik az ételmaradékok csökkentését, az egyszer használatos műanyagok helyett pedig más, fenntartható anyagokat választottak.

Nemcsak méhcsaládok laknak a belvárosi hotel tetején, de fél év alatt mintegy 60 kiló mézet termeltek, amit a szálloda vendégei fogyaszthattak el. Ezen túl figyelnek az energiatakarékosságra is: minden helységben külön szabályozzák a hőmérsékletet, valamint minden szobában és közösségi térben víztakarékos csapokat szereltek be.


Fotó: Visit Debrecen

Egy ekkora épület kapcsán 155 szobáról beszélünk, jelentős ügyfél forgalommal, naponta cserélődő mosási igénnyel, vízigénnyel, nagyon nem mindegy a jövőnk szempontjából, hogy egy ilyen fogyasztást tudunk-e csökkenteni amellett, hogy magas minőséget tudunk biztosítani az ügyfeleknek – emelte ki Szabó Sándor, a Szinorg Universal Zrt. általános vezérigazgató-helyettese.

A szálloda mindezért megkapta a BREEAM Excellent, nemzetközi fenntarthatósági minősítést. Ez egy olyan átfogó rendszer, ami egyszerre méri, hogy milyen energiatakarékos megoldásokkal üzemeltetik az épületet, mennyire fenntartható anyagokból épült, valamit azt is, hogy mennyire jó élni és dolgozni benne, úgy, hogy az minél kisebb ökológiai nyomot hagyjon maga után.

 


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.