Nemcsak méhcsaládok laknak a belvárosi hotel tetején, de fél év alatt mintegy 60 kiló mézet termeltek, amit a szálloda vendégei fogyaszthattak el. Ezen túl figyelnek az energiatakarékosságra is: minden helységben külön szabályozzák a hőmérsékletet, valamint minden szobában és közösségi térben víztakarékos csapokat szereltek be.
Egy ekkora épület kapcsán 155 szobáról beszélünk, jelentős ügyfél forgalommal, naponta cserélődő mosási igénnyel, vízigénnyel, nagyon nem mindegy a jövőnk szempontjából, hogy egy ilyen fogyasztást tudunk-e csökkenteni amellett, hogy magas minőséget tudunk biztosítani az ügyfeleknek – emelte ki Szabó Sándor, a Szinorg Universal Zrt. általános vezérigazgató-helyettese.
A szálloda mindezért megkapta a BREEAM Excellent, nemzetközi fenntarthatósági minősítést. Ez egy olyan átfogó rendszer, ami egyszerre méri, hogy milyen energiatakarékos megoldásokkal üzemeltetik az épületet, mennyire fenntartható anyagokból épült, valamit azt is, hogy mennyire jó élni és dolgozni benne, úgy, hogy az minél kisebb ökológiai nyomot hagyjon maga után.