Elismerték a Mercure Debrecen fenntarthatósági koncepcióját

A Mercure Debrecen hotel működésében fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, így például az alapanyagokat helyi termelőkre támaszkodva szerzik be, külön intézkedések segítik az ételmaradékok csökkentését, az egyszer használatos műanyagok helyett pedig más, fenntartható anyagokat választottak.

Nemcsak méhcsaládok laknak a belvárosi hotel tetején, de fél év alatt mintegy 60 kiló mézet termeltek, amit a szálloda vendégei fogyaszthattak el. Ezen túl figyelnek az energiatakarékosságra is: minden helységben külön szabályozzák a hőmérsékletet, valamint minden szobában és közösségi térben víztakarékos csapokat szereltek be.


Fotó: Visit Debrecen

Egy ekkora épület kapcsán 155 szobáról beszélünk, jelentős ügyfél forgalommal, naponta cserélődő mosási igénnyel, vízigénnyel, nagyon nem mindegy a jövőnk szempontjából, hogy egy ilyen fogyasztást tudunk-e csökkenteni amellett, hogy magas minőséget tudunk biztosítani az ügyfeleknek – emelte ki Szabó Sándor, a Szinorg Universal Zrt. általános vezérigazgató-helyettese.

A szálloda mindezért megkapta a BREEAM Excellent, nemzetközi fenntarthatósági minősítést. Ez egy olyan átfogó rendszer, ami egyszerre méri, hogy milyen energiatakarékos megoldásokkal üzemeltetik az épületet, mennyire fenntartható anyagokból épült, valamit azt is, hogy mennyire jó élni és dolgozni benne, úgy, hogy az minél kisebb ökológiai nyomot hagyjon maga után.

 


Tokaj különleges adottságú tophotele rózsaszínbe öltözött

Tokaj különleges adottságú tophotele rózsaszínbe öltözött 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery rózsaszínre váltott a mellrák elleni küzdelem jegyében.
Ki legyen az Év Fiatal Szállodása? Elindult a közönségszavazás!

Ki legyen az Év Fiatal Szállodása? Elindult a közönségszavazás! 

Mutatjuk, kikre lehet voksolni október 27-ig.
Az Airbnb éves átalányadóját Budapesten a négyszeresére emelik

Az Airbnb éves átalányadóját Budapesten a négyszeresére emelik 

Indul a társadalmi egyeztetés a fővárosi Airbnb-szabályozásról, de az éves átalányadó megemelését valamint a két évre szóló moratóriumot már bejelentették.
Szallas.hu: friss adatok az őszi szünet előfoglalási számairól

Szallas.hu: friss adatok az őszi szünet előfoglalási számairól 

Kilenc százalékkal nőtt az előfoglalások száma a tavalyi őszi szünethez képest.
Napelemek egy budapesti hostel tetején: váratlanul rövid a megtérülési idő

Napelemek egy budapesti hostel tetején: váratlanul rövid a megtérülési idő 

A budapesti a&o Hostel nemrégiben jelentős lépést tett a fenntarthatóság felé azáltal, hogy befejezte egy korszerű napelemrendszer telepítését.
Üzleti utazókat is vár főszezonon kívül az ötcsillagos balatoni gyerekhotel

Üzleti utazókat is vár főszezonon kívül az ötcsillagos balatoni gyerekhotel 

A balatoni térség egész éves látogatottságának bővítésére, és az üzleti utazók megszólítására törekszik a Szántódon található ötcsillagos ház.
Új Sales szervezet a Danubius Hotelsnél

Új Sales szervezet a Danubius Hotelsnél 

A Danubius Hotels az új piaci kihívásokra reagálva újraszervezte értékesítési területét, amelynek élére Bánfi Katát nevezte ki, Director of Sales pozícióba.
Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén

Magyar szállodákat, éttermeket díjaztak a világ neves wellness és kulináris versenyén 

Bejelentette 2024-es év nyerteseit a World Culinary Awards és a World Spa Awards.
Új megoldás a vendégvélemények kezelésére

Új megoldás a vendégvélemények kezelésére 

A SurvAI AI-alapú szoftveres megoldással minden eddiginél gyorsabban növelhető a vendégelégedettség.
Nevet vált a  Boutique Hotel Budapest

Nevet vált a Boutique Hotel Budapest 

A Boutique Hotel Budapest (korábban Boutique Hotel Zara) 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.