Elismerték a Mercure Debrecen fenntarthatósági koncepcióját

A Mercure Debrecen hotel működésében fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, így például az alapanyagokat helyi termelőkre támaszkodva szerzik be, külön intézkedések segítik az ételmaradékok csökkentését, az egyszer használatos műanyagok helyett pedig más, fenntartható anyagokat választottak.

Nemcsak méhcsaládok laknak a belvárosi hotel tetején, de fél év alatt mintegy 60 kiló mézet termeltek, amit a szálloda vendégei fogyaszthattak el. Ezen túl figyelnek az energiatakarékosságra is: minden helységben külön szabályozzák a hőmérsékletet, valamint minden szobában és közösségi térben víztakarékos csapokat szereltek be.


Fotó: Visit Debrecen

Egy ekkora épület kapcsán 155 szobáról beszélünk, jelentős ügyfél forgalommal, naponta cserélődő mosási igénnyel, vízigénnyel, nagyon nem mindegy a jövőnk szempontjából, hogy egy ilyen fogyasztást tudunk-e csökkenteni amellett, hogy magas minőséget tudunk biztosítani az ügyfeleknek – emelte ki Szabó Sándor, a Szinorg Universal Zrt. általános vezérigazgató-helyettese.

A szálloda mindezért megkapta a BREEAM Excellent, nemzetközi fenntarthatósági minősítést. Ez egy olyan átfogó rendszer, ami egyszerre méri, hogy milyen energiatakarékos megoldásokkal üzemeltetik az épületet, mennyire fenntartható anyagokból épült, valamit azt is, hogy mennyire jó élni és dolgozni benne, úgy, hogy az minél kisebb ökológiai nyomot hagyjon maga után.

 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.