Változás a miskolci Avas Szálló esetében

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által tavaly megvásárolt miskolci Avas Szálló 2025 végétől fogadhat diákokat, illetve más vendégeket.

Az épületet tehetséggondozási célokra megvásárló MCC ezzel kapcsolatos közleményében kifejti, gőzerővel dolgoznak azon, hogy Miskolc több száz éves múlttal rendelkező, erősen elhanyagolt állapotban lévő, műemléki védelmet élvező épületegyüttese megújuljon, és ismét egykori fényében pompázhasson.

Azt írták, az értékmegőrzési és állagmegóvási kivitelezési munkák tavaly megtörténtek; jelenleg egy beruházáslebonyolító, valamint a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás van folyamatban; ezek várhatóan június-júliusban lezárulnak. A tervezési időszak előreláthatólag 2022. júliustól 2023 júliusáig tart, a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás pedig 2023. augusztustól 2024 januárjáig zajlik majd.

   

A kivitelezési munkálatok a tervek szerint 2024 februárjában kezdődnek, a teljes műemléki rekonstrukció a tervek szerint 2025 decemberére fejeződik be.

Az MCC kiemelte, a "Miskolc történelmi belvárosában elhelyezkedő épület a legtehetségesebb magyar diákok oktatását, nevelését szolgálja majd, szálláshelyként és kulturális térként működik, építészeti örökséget megőrizve, ápolva pedig új funkcionális igények szerint épül újjá".
Felidézték, hogy az épület (korábban Korona Szálló) 1894-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, jelentős szerepet töltött be a város idegenforgalmában és vendéglátásában. 1987-ben bezárták, és bár több tulajdonosváltás történt, a szállót nem újították fel, megmentése, hasznosítása évek, sőt évtizedek óta napirenden volt.
    

Forrás: MTI


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.