Változás a miskolci Avas Szálló esetében

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által tavaly megvásárolt miskolci Avas Szálló 2025 végétől fogadhat diákokat, illetve más vendégeket.

Az épületet tehetséggondozási célokra megvásárló MCC ezzel kapcsolatos közleményében kifejti, gőzerővel dolgoznak azon, hogy Miskolc több száz éves múlttal rendelkező, erősen elhanyagolt állapotban lévő, műemléki védelmet élvező épületegyüttese megújuljon, és ismét egykori fényében pompázhasson.

Azt írták, az értékmegőrzési és állagmegóvási kivitelezési munkák tavaly megtörténtek; jelenleg egy beruházáslebonyolító, valamint a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás van folyamatban; ezek várhatóan június-júliusban lezárulnak. A tervezési időszak előreláthatólag 2022. júliustól 2023 júliusáig tart, a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás pedig 2023. augusztustól 2024 januárjáig zajlik majd.

   

A kivitelezési munkálatok a tervek szerint 2024 februárjában kezdődnek, a teljes műemléki rekonstrukció a tervek szerint 2025 decemberére fejeződik be.

Az MCC kiemelte, a "Miskolc történelmi belvárosában elhelyezkedő épület a legtehetségesebb magyar diákok oktatását, nevelését szolgálja majd, szálláshelyként és kulturális térként működik, építészeti örökséget megőrizve, ápolva pedig új funkcionális igények szerint épül újjá".
Felidézték, hogy az épület (korábban Korona Szálló) 1894-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, jelentős szerepet töltött be a város idegenforgalmában és vendéglátásában. 1987-ben bezárták, és bár több tulajdonosváltás történt, a szállót nem újították fel, megmentése, hasznosítása évek, sőt évtizedek óta napirenden volt.
    

Forrás: MTI


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.