A gyakorlati tapasztalatok azért játszanak fontos szerepet az oktatásban, hogy az iskolapadból kikerült friss diplomások könnyebben alkalmazzák elméleti tudásukat a valós problémák megoldásához. Dr. Fekete Mátyás PhD, a Széchenyi István Egyetem óraadó oktatója szintén azt vallja, hogy a diákok valós üzleti helyzetekben, valós projektek elkészítésével és vállalati problémák megoldásával készülhetnek fel leginkább arra, hogy szakmájukban jól teljesítsenek. A győri Széchenyi István Egyetem marketing mesterszakos hallgatóit a Turisztikai marketing projektek tervezése című tárgy keretében ezért a győri Hotel Kálváriába invitálta. A diákcsoportot Magyarné Babos Erika, a szálloda vezetője fogadta és vezette körbe az épületben. A látogatás során a hallgatók megtapasztalhatták, hogyan is működik egy szálloda valójában. A szállodavezető egy prezentáció keretében bemutatta, milyen fejlesztések mentek végbe a Hotel Kálváriában az elmúlt évek során, milyen kihívásokkal kellett megküzdeniük, és milyen terveik vannak a jövőben. A hallgatók az előadásból megtudhatták, milyen követelményeket kellett teljesítenie a három- és négycsillagos szállodának a Hotelstars csillagok megszerzéséhez és megtartásához, valamint szó esett a térség közös turisztikai programcsomagjairól és egyéb kezdeményezéseiről is.
Egyetemisták a Hotel Kálváriában
Egyre jelentősebbé válik az egyetemi képzések gyakorlati ismeretekkel történő gazdagítása.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál
A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra
Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke
Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén
Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen
Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.