Elkezdődött a Provence Hotel**** megvalósítása

A mai alapkőletétellel elkezdődött a Provence Hotel**** megvalósítása Hajdúszoboszlón. A projekthez a pályázó Provence Catering Kft. 883.666.323 Ft EU-s támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban (Észak-Alföld) c. pályázati felhívás keretében.

A Provence Hotel**** megvalósításához, az ÉAOP-2.1.1/G-12-0007 azonosító számú, az "Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban" c. pályázati konstrukció keretében 884.666.323,- Ft vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyerni.

A projekt keretében egy, az év minden napján emelt szintű szolgáltatásokat nyújtó, - 22 db vendégszobából, 2 db apartmanból, étteremből, pihenő- és rekreációs egységekből álló - szálláshely, az ún. "Provence Hotel****" kerül kialakításra Hajdúszoboszlón, melyet egészségügyi-prevenciós, egészségmegőrző- és rehabilitációs szolgáltatásokkal egészítünk ki.

A projekt célja egy olyan szálláshely kialakítása az Észak-Alföldi régióban, amely lehetőséget biztosít az exkluzív igényekkel rendelkező turisták számára egészségi állapotuk felmérésére, megőrzésére, javítására, az egészséges életmód gyakorlására, az átlagos tartózkodási idő meghosszabbításával.  A fejlesztési programot a szakmai szempontoknak való maximális megfelelés érdekében elismert orvosokkal közösen dolgoztuk ki. A projekt kiemelt célcsoportjai: 35-60 év közötti belföldi és külföldi egészségtudatos felső-, felső-közép osztályba tartozó célcsoport, felső- és középvezetők. Teremtett munkahelyek száma: 15 fő.

A hotelben a tervek szerint a központban egy 160 négyzetméteres átrium lesz látható, olajfákkal és borostyánnal díszítve. A szállodában ezen felül egy előadóterem és egy étterem is kialakításra kerül, ezek befogadó képessége együttesen 100 fő.

Az 1 milliárd 263 milliós beruházás 70 százalékban EU-s támogatással valósul meg.

A Hotel egyedi megjelenésével és természet közeli környezetével valóságos édenkertje lesz Hajdúszoboszlónak. Terveink szerint 2014 késő tavaszán megkezdheti működését - fogalmaz a beruházó közleménye..


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.