Öt óriási pavilonban, tematikus elosztásban rendezték az impozáns kiállítást. A párizsi szakmai bemutatón 1300 kiállító (ebből 300-an, azaz a kiállítók 33 százaléka más országból érkezett) vett részt. Több mint 100 ezer látogató - köztük 20 ezer külföldi - tekintette meg a legújabb konyhai eszközöket, terítési módokat, szőnyegeket, bútorokat, munkaruhákat, gasztronómiai bemutatót, valamint a spa és wellness területének legfrissebb trendjét, vagyis a szállodaipar teljes területét magában foglaló szolgáltatások és felszerelések bemutatóját a 100 ezer négyzetméternyi kiállítói területen. A gyönyörűen felépített, XXI. századot képviselő standokon mindenütt a felső menedzsment köre várta a nagyérdeműt, egész nap meetingeket bonyolítottak, közben bemutatták a legújabban kínált szolgáltatásukat, és a szakmai közönséggel helyben kötötték meg a szerződéseket. Aki nem kötött üzletet, az sem látogatott el az Expora hiába, hiszen megtudhatta, milyen ma egy trendi wok-étkészlet, hogy a munkaruhák mostanában színesek, izgalmasak, vidámak és bepillantást nyerhettek a legújabb plazmatévék és a technikai eszközök tárházába is.
Equip’Hotel: mi szem, szájnak ingere
Csütörtökön, november 9-én zárta kapuit Európa egyik legjelentősebb szállodai beszállítói szakkiállítása, amelyet öt napon keresztül látogathatott ingyenesen, előzetes regisztráció alapján a szakmai, valamint a nagyközönség a Paris Expo Porte de Versailles területén.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.