Etyeken az Aranykulcsosok

Július 6-án a Magyar Szállodaportások Aranykulcsos Egyesülete Etyeken járt, hogy megismerje a Haraszty Vallejo Pincészet által összeállított bortúra programját.

Mint az etyekiek részéről Oroszlán Tamás elmondta, többféle hazai és világfajtákat termelnek mintegy 8 hektárnyi területükön, és az évi 25 ezer palack előállítása is azt jelzi, ez egy kis pincészet, ám hozzátehetjük, annál elegánsabb. Tulajdonosa Carlos Coelho argentin úriember – a pincészet nevében szereplő Haraszty és Vallejo csak egyfajta tisztelgés két kaliforniai nagynevű borász szakember előtt. A meszes talajon termelt szőlőből készített friss, savas, üde és nagyon trendi borok kóstolása közben Ungár Tamás, az Egyesület elnöke beszámolt az elmúlt időszak történéseiről, illetve a jövőbeli tervekről.

Többek közt elhangzott, több aranykulcsos nemzetközi megbeszélésre is hívják az elnököt, azonban anyagi megfontolások miatt ezeken nem vesz részt. Biztosan elmegy viszont a jövő év januárban, Lisszabonban esedékes vezetőségi találkozóra (január 14-20-ig tart), ahová a kollégák csatlakozását is várja. A közelgő portásversenyről is volt szó, amelyet az aranykulcsosok a Magyar Szállodaszövetséggel karöltve szerveznek: az országos szintű selejtezőket novemberben, a döntőt előreláthatólag a jövő év első hónapjában tartják. Végül Meskál Tibor, a Royal Ét.e.k. Klub alapító-szervezője mutatta be, mi is pontosan ez a nonprofitként szerveződött társaság: a ma 74 tagot számláló csapatban azok vesznek részt, akik a Hotel Royalban dolgoztak valamikor, illetve annak örülnek, hogy az egykori szálloda helyén megnyitott ötcsillagos luxusszálloda mai dolgozói is csatlakoznak hozzájuk.


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.