Ez a szálloda nem kér az influenszerekből

Manapság bevett gyakorlat, hogy egyes cégek igénybe veszik a nagy követői táborral rendelkező emberek közösségi oldalait. Ezek az „infuenszerek" több tízezer vagy százezer, esetleg még több követőhöz tudják eljuttatni az üzeneteiket, a vállalatok pedig fizetnek ezért: akár pénzben, akár szolgáltatásban. (Hogy ezek az üzenetek mennyire lehetnek hitelesek, az más kérdés.)

Miért ne lehetnék én is influenszer?" – tette fel magában a kérdést egyre több ember, ahogy az már ilyenkor lenni szokott. A jelenség odáig fajult, hogy a különböző szállodákat ma már rengetegen bombázzák azzal a szöveggel, hogy az Instagram-oldalukon vagy a YouTube-csatornájukon elhelyezett promóció fejében ingyen ellátást kérnek a szállásadótól - írja az Origo.

Egy Fülöp-szigeteki hotelnél most betelt a pohár, és nyilvános Facebook-bejegyzésben küldte el melegebb éghajlatra az önjelölt influenszereket – írja a News.com.au. A Siargao-szigeten működő White Banana Beach Club konkrétan ezt írta: „Rengeteg üzenetet kapunk az influenszerekkel, Instagram-influenszerekkel való együttműködésekről. Szeretnénk tisztelettel bejelenteni, hogy a White Bananát nem érdekli az együttműködés önjelölt 'influenszerekkel'. És azt szeretnénk javasolni, hogy próbáljanak más módot találni az ingyen étkezésre, ivásra és alvásra. Esetleg próbáljanak meg dolgozni."

A szokatlanul őszinte és nyers bejegyzés persze vihart kavart. Egyesek szerint azok, akik ilyet csinálnak, nem is valódi influenszerek vagy bloggerek, csak potyázók. Mások viszont védelmükbe vették az „ártatlan" influenszereket, akiket ez a nyilvános bejegyzés megszégyenített, pedig hozzájárultak az adott helyek ismertségének növeléséhez.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a szókimondó hotel utóbb némileg visszakozott, mondván, kritikáját csak a potyázókra értette, nem az influenszerekre. „Egy VALÓDI influenszer nem így hívja magát, mások nevezik annak. Ők bloggerek. Valójában néhányukkal együttműködtünk különböző megállapodások és feltételek mentén, és mi támogatjuk őket."

Forrás: [origo]


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.