Fejleszt és bővít a MenDan

A gazdasági válság ellen úgy küzdenek a zalakarosi négycsillagos MenDan Thermal Hotel Aqualandban, hogy javítanak a már így is magas színvonalú szolgáltatásokon, illetve bővítik azokat és további fejlesztéseket terveznek.

A Várkonyi család által megálmodott szálloda mára kivívta a szakma elismerését is. Jól képzett a személyzet, amely szinte a kezdetek óta itt dolgozik – a kis város legnagyobb munkáltatója, minden szobára jut egy! (175-en állnak a 162 szobában helyet foglaló vendégek rendelkezésére, amely ritkaságnak számít a szálloda szakmában.) Nem véletlenül nevezik a „mosoly négy csillagának”, de sokak szerint a színvonal ötcsillagos.

Ezekben a hetekben a szálloda szolgáltatásainak gazdagodásával a négycsillagos superior minőségbe soroltatja magát, és hamarosan fogadja a városban az 555 555. vendégéjszakát eltöltő vendéget. Törzsvendégei száma  egy évtizedes működésük alatt elérte a 33 ezret. (60 százalékban magyarok látogatják a hotelt, rajtuk kívül főleg osztrákok és németek.) A színvonal javítást garantálja két mesterszakács és egy koktélkeverő világbajnok, a büféasztal pedig rekord hosszúságú, 33 méter.

Ami az egészségügyi szolgáltatásokat illeti százötven kezelés típus közül lehet válogatni, 13 masszőr van, így a várakozási időt minimálisra csökkentették és egy kínai természetgyógyász is rendszeresen rendel. A fejlesztési tervek között szerepel egy ötcsillagos rész megépítése, amihez az engedélyek már meg vannak, és az anyagi forrás egy része is rendelkezésre áll, talán még az idén hozzá láthatnak a beruházás megvalósításához.


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.