Folytassa, Fagus!

A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) tulajdonosi érdekeltségébe tartozó Fagus Hotel üzemeltetésében 2012. november 22-i hatályba lépéssel teljes körű üzemeltetőváltás történt.

A korábbi üzemeltető FH Partner Kft helyett a szállodát tulajdonló cég 3 +3 évre a Creative Hotel Consulting Kft-t bízta meg a szálloda teljes körű üzemeltetésével.
Az új üzemeltető projekt cég többségi tulajdonosa a Kreatív Hotel Menedzsment Kft, melynek tulajdonosi menedzsmentje- Földvári Csaba, Fönyedi András és Kovács Miklós -, több szálloda piaci bevezetését koordinálta, és jelenleg is üzemeltet más szállodát.
Az új üzemeltetési szerződés értelmében az új üzemeltető nem felel a korábbi üzemeltető esetleges tartozásaiért, és nem köteles átvenni az FH Partner Kft által kötött szerződéseket. A szálloda elérhetőségei változatlanok.
A 2012. november 22.-én lezajlott üzemeltetőváltás következtében jelentős személyi változások is történtek a Fagus Hotelben. A korábbi ügyvezető cég tulajdonosi menedzsmentje, Pék Zsolt és Szekeres László a továbbiakban nem tartoznak a szálloda és az új üzemeltető cég menedzsmentjéhez.
A szálloda új ügyvezetője Főnyedi András, új értékesítési igazgatója Kovács Miklós, és új gazdasági vezetője Jóni Emese. A szálloda korábbi menedzsmentjéből a Front Office Manager Borsodi Tamás a továbbiakban Room Division Managerként dolgozik tovább.
Az új vendéglátás igazgatók Kovács István és Saller Tamás. Egyéb vezetői pozícióban nem történt változás.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.