Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Tizenegy év elteltével új arculatot kap Budapest egyik legismertebb szállodai bárja, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén található Blue Fox The Bar. A teljes koncepcióban és minden apró részletben megtapasztalhatjuk a változást a logótól kezdve az enteriőrön át a menü választékáig.

Az Erzsébet tér látványát az óriáskerék határozza meg, amely a Blue Fox The Box teraszán ülve és a bár asztalai mellől is lenyűgöző. Ez a „panoráma” jelenik meg a bár új logójában, jelezve az egyedi lokációt a magyar főváros szívében. A kerék, mint szimbólum, azonban többet is takar, olyan körforgást, vagyis életciklust, amely a bár kínálatát is meghatározza.

A menülap az ételekkel kezdődik, majd a pezsgők, borok, párlatok következnek, a koktélokat pedig önálló, kilenc tételből álló signature menü tartalmazza.

Az élet és a természet körforgására épülő koktéllap három eleme a mag stádiumát mutatja meg, másik három a virágot, az utolsó hármasban pedig a termés jelenik meg valamilyen gyümölcs vagy zöldség formájában.

„A ’life cycle’ koktélok mellett megtaláljuk kedves ismerőseinket is, vagyis közkedvelt ízeket, alapanyagokat, ezek adják a klasszikus koktélok DNS-ét, melyeket Blue Fox-stílusban alkot újra a csapat a Basil Smashtól kezdve a Martiniken át az Old Fashioned-ig. A spirit-szekció is kibővült, különösen hangsúlyos az agave alapú tequila és mezcal kínálat, a közeljövő új nagy trendje a bárkultúrában. A párlatok mellett egy-egy híres koktél története is szerepel, inspirálva a vendéget arra, hogy kóstolja meg például Hemingway kedvencét, a Daiquirit bármelyik rumból.”- mondja Molnár Balázs, Creative Beverage Director.

A Blue Fox bárkonyhájában olyan fogások készülnek, melyek egy lazább vacsorának is beillenek.


Fotó: Blue Fox The Bar

Ugyanakkor egyszerűbb, komfortosabb ízek kerülnek a tányérra a burgerektől kezdve a taco-n át a steakig, melyeket a világ bármely pontján szívesen fogyaszt a vendég, ha beül egy hotelbárba.

A Blue Fox The Bar célja, hogy az izgalmas budapesti bárvilágban olyan találkozóhelyet biztosítson a hazai vendégeknek is, amely adottságai miatt komplexebb élményt nyújt, mint a klasszikus koktélbárok többsége. Terasza és különleges hangulata miatt a Blue Fox ideális hely a társasági élethez. Péntek és szombat esténként zenei programok is várják a közönséget, változatos DJ-szettek vokálos vagy hangszeres kísérettel a miniszínpadon, illetve a keverőpult mögött.

 


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.