A Görögország csodáit Budapest utcáin bemutató szabadtéri plakátkiállítást, valamint a nyáron, a Nagyvásárcsarnokban megrendezett görög napokat követően most újra a nagyközönséghez szól. A Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetségének és a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének szervezésében november 16-21. között Görögország ízei várják a vendégeket a Marriott szálloda Peppers Mediterrán Grill éttermében. Az étterem konyhájába Görögországból érkeznek mesterszakácsok, hogy eredeti hozzávalókból igazi görög ínyencfalatokat készítsenek el a magyar közönség számára.
Panagiotis Skordas, a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének vezetője az idei marketingkampány záróakkordjaként fontosnak tartja, hogy a Görög Gasztronómiai Hét által a mediterrán életérzés télen is átjárja a magyar szíveket és ezáltal Görögország tovább erősítse előkelő helyét a legnépszerűbb úti célok rangsorán. Spyridon Georgiles, a Görög Köztársaság budapesti nagykövete szerint különös jelentőséggel bír, hogy a két ország között fennmaradjon és megerősödjön a hosszú évek óta meglévő, kiváló turisztikai, gazdasági és kereskedelmi kapcsolat. Az idei év erőteljes országimázs kampánya is főként ezeket a célokat hivatott megvalósítani.
(Esemény Menedzser)
Görög Gasztronómiai Hétre invitálják az érdeklődőket
Görögország tavasszal, az Utazás 2009 kiállítás díszvendégeként igyekezett elcsábítani a hazai utazóközönséget, majd egy nagyszabású hajós rendezvényen hívta fel magára a magyar utazásszervezők és média figyelmét.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.