Hamarosan új Kempinski nyílik a Magas-Tátrában

Szlovákia első ötcsillagos boutique hotelje, a Grand Hotel Kempinski megnyitását szeptemberre tervezik, a soft opening időszak viszont már javában tart. Ennek értelmében május 7 – június 30. között az egyágyas szobákat 160 euróért, a kétágyasokat 180 euróért kínálják adókkal, reggelivel együtt.

A Kempinski Csoport legújabb tagja a tengerszint felett 1,351 méterrel fekszik, egy festői alpesi tó partján, Strbske Plesonál. Az újjávarázsolt épület három különböző részből áll: a régi, híres Grand Hotelt eredetileg 1906-ban építették, ma 98 tágas szobával, suite-tel rendelkezik, kilátással a tóra, a hegyekre és a festői völgyre. A luxusról csak annyit: a legtöbb suite-hez saját télikert tartozik. Fiatal házasoknak is ajánlanak lakosztályokat, itt saját jacuzzi van a szobákban, és kandalló is a meghitt órák kísérőjeként. A hotel éttermeiben egyszerre 124 vendéget tudnak kiszolgálni, nemzetközi és mediterrán konyhát vezetnek, valamint helyi fogások és alapanyagok is szerepelnek mindig a kínálatban. Több mint 300 bor szerepel a borétlapon, legtöbb közülük környékbeli válogatás eredményeként. A szálloda egyik erőssége a különféle szabadidős tevékenységek bő kínálata: lehet mountain-bike-ozni, sífutni a környéken, síelni vagy jobb időben lovagolni is. A bátrabbak a bungee-jumpingot, a siklóernyőzést is kipróbálhatják, a legbátrabbaknak pedig medvenéző programot is szerveznek. Különlegesség még, amit a legkisebb vendégeknek kínálnak: a gyerekklubba belépők welcome falatokat kapnak, saját fürdőköpenyt, papucsot, sőt, teljes gyerek kozmetikai felszerelést. Az 1300 nm2-nyi wellness részlegben a kezeléseknél Thalgo és Terrake luxuscikkeket használnak az arc és testkezelések során. A benti medencék is mind a környező hegyekre látnak rá, felettük kristálycsillárok ragyognak, és különleges designt alkalmaztak a tervezők.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.