Hivatalosan is megnyitott a Párisi Udvar Hotel Budapest

Novemberben ünnepli eddigi elért sikereit a Hyatt szállodalánc „The Unbound Collection by Hyatt” márkájához tartozó luxusszálloda, mely június óta fogadja vendégeit

Az elmúlt hónapok sikeres működését követően 2019. november 29-én hivatalos keretek között is megnyitott a Mellow Mood Hotels szállodalánc 12. tagja, a Párisi Udvar Hotel Budapest. Sameer Hamdan és Awad Zuhair, a Mellow Mood Hotels tulajdonos-ügyvezetői az évek folyamán számtalan épület fejlesztésében vettek részt és töretlenül bővítették a cégcsoport portfólióját. A Párisi Udvar egy nagy múlttal rendelkező szimbóluma a városnak, melynek felújításával a beruházók új korszakot nyitottak a hazai turisztikai életben.

Budapest egyik legismertebb és Európában is egyedülálló építménye egyedi világot teremt vendégei számára, ahol a modern életérzés keveredik a múlt század értékeivel. A nyüzsgő belváros szívében 110 vendégszoba várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A szállást igénybe vevők kényelmét a lehetőségek széles tárházát kínáló spa szolgáltatások is garantálják. A kulináris élvezetekről a szálloda passzázsában helyet kapó Párisi Passage Café & Brasserie gondoskodik. A szálloda multifunkcionális tárgyalótermei és szalonjai a legkülönbözőbb események lebonyolítására alkalmasak.

A Párisi Udvar felújítása az Archikon Építésziroda. tervei alapján valósult meg, melynek kivitelezéséért a Market Építő Zrt. felelt. A helyreállítás során a hangsúly az épített környezettel harmonizáló és a terület adottságához igazodó funkciók kialakítására koncentrálódott. A Mellow Mood Hotels legjelentősebb beruházása kiemelkedően fontos Budapest életében, mely méltó módon csatolta vissza az épületet a város vérkeringésébe.

A hivatalos ünnepségen Szijjártó Péter Külgazdasági és külügyminiszter úr kiemelte, hogy „A Párisi Udvar Hotel Budapest egy egyedi beruházás, ami tovább gazdagítja a főváros lenyűgöző építészeti vonzerejét és hozzájárul Magyarország turisztikai vonzerejének további növeléséhez. A magyar kormány kiemelt ágazatként kezeli a turizmust. Magyarország és a főváros vendégforgalma továbbra is dinamikusan fejlődik. Az eddigi adatok alapján különösen a hazai ötcsillagos szállodák kihasználtsága mutat folytonos növekedést. Budapest új színfoltjának, a Párisi Udvarnak újjáéledése, funkciójának átstrukturálása és szállodává való átalakítása tovább erősíti a hazai turisztikai kínálatot.

Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy „A látvány és a minőség tekintetében a Párisi Udvar önmagában is egy attrakció, amely méltó felújításával ismét Budapest ikonikus épülete lett.”

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a mai napon hivatalosan is megnyitott a Párisi Udvar Hotel Budapest. Kollégáink és partnereink többéves összehangolt és kitartó munkájának eredménye a mai nap, amiért hálásak vagyunk. A Párisi Udvar történetével és építészeti megoldásaival ikonikus épülete a fővárosnak. Büszkék vagyunk arra, hogy mi adhattuk vissza Budapestnek az egyik legszebb ékkövét.” – említette Sameer Hamdan és Awad Zuhair, a Mellow Mood Hotels (MMH) tulajdonosai.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt hónapok sikeres működését követően szállodánk hivatalos keretek között is megnyitotta kapuit. – nyilatkozta Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója. A szálloda épülete jelképezi Magyarország lenyűgöző építészetét, a kézműves értékeit és szimbolizálja Budapest fénykorának újjáéledését. Örömünkre szolgál, hogy a páratlan múlttal rendelkező épület történetét folytathatjuk, remélve, hogy vendégeink saját élményeikkel is gazdagítják.”

Forrás: Turizmus Online


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.