HOTCO: Hotelfejlesztés felsőfokon

Rekordszámú képviselővel indult el a HOTCO konferencia, amely 2019. január 21-22. között harmadik alkalommal hozza össze a régió befektetőit, fejlesztőit, szállodai vállalatait és érdekeltjeit. Az idei konferencia fő témája a ROI, azaz a megtérülés maximalizálása a szállodai fejlesztéseken és tulajdonosi cikluson keresztül, a szállodai projektek első lépéseire fókuszálva.

Horwath HTL, a világ legnagyobb és legtapasztaltabb vendéglátóipari tanácsadó márkája a Kempinski Hotel Corvinus-ban rendezi az egyetlen nemzetközi hotelbefektetési konferenciát, a HOTCO-t, amely a szállodai fejlesztésekre és beruházásokra összpontosít a közép- és kelet-európai és a kaukázusi országokban.

Marius Gomola a Horwath HTL ügyvezető igazgatója és a HOTCO tulajdonosa a következőket mondta az idei eseményről: „Ez az év egy újabb rekordév a rendezvény számára, a befektetők érdeklődése a régióban nagyobb, mint valaha. Olyan, mintha egy fordulópont lenne a piacon, de még mindig növelni kell a közösségen belüli megértést és a szakértelem szintjét, hogy megfelelően lehessen kihasználni a lehetőségeket. Azt látjuk, hogy az esemény jó hely arra, hogy összehozzuk mindezen érdekeket, és segítsük a piacot a megfelelő módon növekedni.”

Rekordszámú 350 résztvevő regisztrált ebben az évben, 35 országból. A két nap alatt a globális trendek bemutatása mellett, a legjobb helyi és nemzetközi szereplők vezetői a szállodákról és a szállodafejlesztésekről, a pénzügyek és a tulajdonosi viszonyokról beszélnek, hogy segítsék a résztvevőket a helyi piacokra gyakorolt hatásuk értelmezésében. A 2019-es év a beruházások megtérülésére összpontosít az egész szállodai eszközcikluson keresztül. Az esemény előzetes tervezéssel és finanszírozással kezdődött, majd az operatív kérdések után a tulajdonjoggal és a tranzakciókkal végződött.

Beruházás, dizájn, innováció

Az előadás témái között a hotel beruházásának menete és projektjei is szerepeltek, mint például első lépésként fontos a lokációt megvizsgálni, az ott élő embereket, milyen messze vannak szórakozási lehetőségek, boltok, mi a környék vonzereje, szomszédok, egyszóval a befektetés szempontjából ismerni kell, mit lehet létrehozni az adott helyszínen. Az innováció fontosságát is kiemelték a hotel termékei mellett, de a közös munka az osztályok között is lényeges szerepet tölt be egy jól működő komplexumnál. Hosszas beszélgetés folyt az életmód trendjeiről és az internet jelenlétéről, amely megváltoztatja a márkák értékét.

A sikeres dizájn is meghatározó tényező, hiszen az új megoldások, új koncepciókat mindenki észreveszi és szereti, így ez is lényeges része egy befektetésnek. A dizájn, a rugalmasság, a technológia, mindet előtérbe kell helyezni a vendég igényére szabva, hogy megfelelő kép alakuljon ki benne az adott márkáról. Ma már nem csak az utazókra, hanem a helyiekre is gondolnia kell egy szállodának, például co-working iroda kialakítása, nyitott étterem vagy wellness használati lehetőség a lakosok számára.

A social média leginkább a fiatalabb generáció körében elterjedt, ezért a jó minőségű képek, videók, virtuális túra már alapvető elvárás az interneten, ugyanúgy ahogy a hotelek hirdetései instagram-on, google-n vagy facebook-on. Tanácsként az előadók azt mondták, hogy kövessük a trendeket, mérjük a számokat, nézzünk a jövőbe, de leginkább hallgassunk a vendégekre.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.