Ilyen a Párisi Udvar Hotel mintaszobája

A szakmai sajtónak január 23-án megmutatták a nagy erőkkel épülő, ötcsillagosnak tervezett Párisi Udvar Hotel egyetlen kész helyiségét: a mintaszobát. A műemléképület-hotel átadása idén ősz végére várható.

 A The Unbound Collection by Hyatt második európai tagjaként (az első Párizsban van) működő, összesen 110 szobás hotelt klasszikus és letisztult dizájn szerint rendezik be.

A 2017 őszén létrejött megállapodás következtében hazánk jelenleg egyetlen Hyatt szállodája épül Budapest egyik legikonikusabb épületében. A Mellow Mood Hotels üzemeltetésében működő hotel többek között 110 szobával (ebből 18 lakosztály), executive emelettel, összesen 230 fős kapacitással rendelkező konferencia termekkel, spa és wellness részleggel, étteremmel, kávézóval és bárral szolgálja majd a vendégek kényelmét. A vendéglátó egységek és üzletek a Párisi Udvar különleges passzázsában, az épület kupolái alatt kapnak majd helyet.

Az amerikai szállodalánc javaslatokat és előírásokat fogalmaz meg annak érdekében, hogy a hotel minden szempontból megfeleljen a nemzetközi Hyatt sztenderdeknek, mondta el Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel szállodaigazgatója.

A Hyatt sztenderdek közül az egyik legfontosabb előírás a „Bedding Concept”, többek között a szintetikus anyagok használata nem megengedett, valamint csak a legjobb minőségű pehelypárna és paplan alkalmazása lehetséges. Ezen felül a bútorok és burkolatok anyagát is megkötik, így kizárólag gyapjú szőnyeg és márványból készült fürdőszobapult lehet csak a szobákban.

A szolgáltatásokra vonatkozóan további előírás a legfejlettebb Property Management System (PMS) használata, amely olyan kényelmi funkciókat tartalmaz, mint az Online check-in vagy az Express check-out, ami összeköttetésben lesz a Hyatt központi rezervációs rendszerével.

A franchise tagsággal mindemellett a Párisi Udvarnak lehetősége lesz a szállodalánc egyéb rendszereit – mint például a törzsvendég és minőségbiztosítási programokat – is használni.

A Párisi Udvar Hotel belsőépítészeti tervezésével a Kroki Stúdiót, az F&B dizájn koncepció kialakítására pedig egy brit céget, a Blue Sky Hospitality Ltd.-t bízták meg, a kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felel.

A kialakítások és berendezések tervezésével párhuzamosan zajlanak az építkezési munkálatok, ezekről Hermesz János projektmenedzser adott tájékoztatást: „Az elmúlt fél év során olyan súlyos statikai problémák merültek fel, melyeket az épület korábbi dokumentációiból, az épületdiagnosztikai vizsgálatból nem tudtunk meg, és ezek megnövelték a kivitelezésre tervezett időt. Ezáltal a teljes szerkezetépítés február végére fog befejeződni, majd a következő fél évben tervezzük a komplett homlokzat elkészítését, a passzázs kupoláinak restaurálását, az állványzat elbontását, ősszel pedig átadjuk a kész épületet.”

Forrás: Vendég / Párisi Udvar Hotel


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.