Itt az év Green Collection Szállodája

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest „Az Év Green Collection Szállodája” címet nyerte el nemrégiben Japánban. Az idei GHA díjátadó ünnepségnek a történelmi Kanda Myojin Shrine adott otthont Tokióban.

Mint a hotel ezzel kapcsolatos közleményéből kiderül, a Global Hotel Alliance (GHA), amely független szállodabrandek legnagyobb szövetsége a világon, tavaly mutatta be a “Green Collection”-t, amely közel 200, GHA szállodabrandek által üzemeltetett szállodát, üdülőhotelt, kastélyt foglal magában, köztük

a Kempinski Hotel Corvinus Budapestet. Azok a szállodák kerülhettek be ebbe a körbe, amelyek kiemelkedő fenntarthatósági programmal rendelkeznek.

Több kategóriában is osztottak díjakat (pl. Az év szállodája, A keresztpromócióban legaktívabb szállodai brand stb.). Minden kategóriában erős verseny zajlott, hiszen a GHA-hez több mint 100 országban 800 tagszálloda tartozik, 40 hotelbrand által képviselve. Szigorú szempontok alapján minimum négy jelölt közül választották ki a kategória nyertesét.

Lobby-részlet / Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Lobby-részlet / Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Chris Hartley, a GHA CEO-ja elmondta:

A kitüntetésben részesült szállodák és brandek figyelemre méltó innovációról és elkötelezettségről tesznek tanúbizonyságot nap mint nap, az ő teljesítményük jelentősen hozzájárul a GHA Discovery (a GHA közös hűségprogramja) sikeréhez, amelynek előnyeit minden tagszállodamárka tapasztalhatja. 

A 2010-ben elindított, majd 2021-ben átalakított GHA DISCOVERY hűségprogram jelenleg 27 millió tagot számlál világszerte, 2,3 milliárd dollár bevételt és 10 millió szobaéjszakát generálva (2023-tól kezdve).

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel 

Két és féléves felújítás után közel két hónapja nyílt meg a Kenese Bay Garden, ahol néhány felejthetetlen napot töltöttünk.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.