Kihirdették a Gastro Design verseny döntőseit

A nyolcvankét beérkezett pályamű közül 30-at juttatott a döntőbe a szakmai zsűri a Gastro Design pályázaton.

A napokban összeült a szakmai zsűri, hogy értékelje az első ízben megrendezett Gastro Design pályázatra beadott pályaműveket. Közel 82 pályázat érkezett be a felhívásra az ország minden részéből Debrecentől Szegedig, Budapesttől Pécsig.

A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.

Reklámpiaci és vendéglátó-ipari szakemberekből álló, kilenctagú szakértő zsűri bírálta el a pályázatokat, ugyanakkor a nagyközönség szavazatai alapján különdíj is jár a legjobbaknak. A zsűri a beérkezett pályaművek túlnyomó többségét színvonalasnak, igényesnek minősítette, így nem véletlen, hogy a döntőbe jutott versenyművek listáján 30 pályázat szerepel. A shortlistra került pályázók mindegyike elismerő oklevélben részesül, és közülük kerülnek majd ki a díjazottak is. A végeredményt szeptember 26-án az ünnepélyes díjátadón hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Összesen 6 kategóriában várták a szervezők a nevezéseket, több esetben szétválasztva a kisebb és nagyobb kapacitású vendéglátóhelyeket.

A zsűri tagjai voltak:

– Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató

– Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető

– László Árpád, Robinson Étterem, tulajdonos

– Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos

– Mészáros Marianna, Danubius Hotels Nyrt., hirdetési és pr-menedzser

– Pyka Zsolt, Városi Tájkép Csoport, forma- és tájépítő iparművész

– Ráday Dávid, Hello Woods

– Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő

– Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő

 

És most következzenek a zsűri döntése alapján a döntőbe került pályaművek:

 

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN

Fruccola Míves Kft.

La Perle Noire restaurant & lounge Sysgastro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT 40 fő alatt

Funky Pho logó Funky Pho Kft.

Delizia Gourmet & More AG Gourmet Kft.

Hotel Glorius Makó grafikai arculata IJ. Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság

 

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT 40 fő felett

TERMINAL Étterem és Bár arculat Pakor-Gasztronómiai Kft.

Halasi Zoltán és Rudits Károly - LouLou arculat Art Force Design Kft.

Marriott Hotel Pepper's arculat UP Hungary Kft.

Akvárium arculat Akvárium Klub Kft.

Mazel Tov – Akácfa utca 47. Go&RUINvestment2000 Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK

Szent András Sőrfőzde Sörözőjének vendéglátóipari kiegészítői Agro-Flott Kft.

DiVino Borbár Gozsdu udvar DVN Borbár Kft.

Bagetellini by Villa Bagatelle duplaW Kft.

 

WEBOLDAL ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG

ARAZ Étterem - 2014-es új webdesign ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

Legelő Salátabár Legelő Kft.

LouLou Honlap PLP-Vár Kft.

Akvárium új weboldal Akvárium Klub Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő alatt

Bazár Hostel Bazár Hostel Kft.

Delizia Gourmet & More AG Gourmet Kft.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR 40 fő felett

Malom Bisztró Chill Zone Catering Kft.

Buddha-Bar Restaurant, Bar &Lounge Mellow Mood

TERMINAL Étterem és Bár - Belső tér Pakor-Gasztronómiai Kft.

LouLou Enteriőr PLP-Vár Kft.

Kocka Bár & Grill Mokoloko Kft.

Loft a tavon - Robinson étterem Euro-Profi Kft Robinson Étterem

Gál Tibor FUZIO - Pincebár és bikavér múzeum Agria Vino 2010 Kft.

FILO BAR FILO-FOOD DRINK KFT.

 

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT TÉR

ARAZ belső terasz design ZeinaHotel Szolgáltató Kft.

The Bigfish Seafoodbistro Fish &Friends Kft.

Café Alibi LAOS Kft.

Mazel Tov – Akácfa utca 47. Go&RUINvestment2000 Kft.

A Gastro Design verseny közönségszavazásán a nagyközönség fotóit versenyeztek kedvenc éttermeikről, kerthelyiségeikről, étlapjaikról. A szeptember 15-i zsűrizést követően lezárult az Instagramon indított közönségszavazás is.

A beküldött hashtagek alapján az első Gastro Design versenyen két közönségdíjast is hirdethetünk: egyikük a Központ Bisztró - Gasztronómiai élmény Újpest szívében,p: Központ bisztró, másrészt a FILO BAR, FILO-FOOD DRINK nevezése.

Ők már biztosan számíthatnak elismerésre, de szeptember 26-án kiderül, kié a legszebb arculat, a legegyedibb étlap, a legkreatívabb kiegészítők és ki nyerte el az ország legszebb éttermének járó címet.


Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén 

2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.
Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.