Könyvtárhotel az új trend

A posztmodern gondolkodás ma már nem kíméli a turizmust sem, hiszen egyre gyakrabban találjuk olyan világban magunkat, ahol nem léteznek szabályok, gyakorlatilag bármi lehetséges és elképzelhető.

Gondoljunk csak a börtön-, a tengeralattjáró, a jéghotel és a robotok által működtetett extrém szállodákra, de ma már ehetünk a levegőben, a víz alatt vagy éppen kórházban is, ha úgy támad kedvünk. Ezek után már nem is olyan hihetetlen a Book and Bed hotel, mely Tokió első 'könyvtárszállodája'.

Különlegessége, hogy nem különálló szobákból áll, hanem egy nagy teret, azaz magát a könyvtárat osztották fel könyvespolcokkal, kis olvasó-pihenő zugokra. Itt nem zár be a könyvtár vagy a könyvesbolt, akár álomba is ringathatjuk magunkat az egyik polcon, ahol a több mint 3000 japán és angol nyelvű könyv mellett kis alvókuckókat is kialakítottak.

A hotel Tokió Ikebukuro városrészében található, ahol a turisták pár órára, de akár egész éjszakára is kivehetik a ’szobát’ vagyis a könyvespolcokon található ágyat. A ’kapszulaszobák’ árai 3.800 japán jentől kezdődnek, de óránként 500 jenért napközben is pihenhetünk miközben kedvenc könyveinket olvasgatjuk. A vendégek itt egy óriási közös nappaliban beszélgethetnek egymással és akár ki is kapcsolódhatnak.

A 60 kocka szobával rendelkező Book and Bed hotel igazgatója, Kei Asai kifejtette, hogy a szállodával valamivel többet akartak nyújtani a vendégeknek, mint az un. kapszula hotelek. „Azért találtam ki ezt a koncepciót, hogy legyen egy olyan szálloda, ahol úgy aludhat el a vendég, hogy közben valamilyen szórakoztató tevékenységet végez."

Ma még talán egy-egy ilyen turisztikai termék megjelenése csodaszámba megy, de azért itthon sem árt felkészülnünk arra, hogy a játék és a szórakozás fokozottabb megjelenése a termékekben, szolgáltatásokban, a nagy közösségi terek, a kapcsolatteremtés fontossága határozzák meg a turizmus trendjeit.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.