Könyvtárhotel az új trend

A posztmodern gondolkodás ma már nem kíméli a turizmust sem, hiszen egyre gyakrabban találjuk olyan világban magunkat, ahol nem léteznek szabályok, gyakorlatilag bármi lehetséges és elképzelhető.

Gondoljunk csak a börtön-, a tengeralattjáró, a jéghotel és a robotok által működtetett extrém szállodákra, de ma már ehetünk a levegőben, a víz alatt vagy éppen kórházban is, ha úgy támad kedvünk. Ezek után már nem is olyan hihetetlen a Book and Bed hotel, mely Tokió első 'könyvtárszállodája'.

Különlegessége, hogy nem különálló szobákból áll, hanem egy nagy teret, azaz magát a könyvtárat osztották fel könyvespolcokkal, kis olvasó-pihenő zugokra. Itt nem zár be a könyvtár vagy a könyvesbolt, akár álomba is ringathatjuk magunkat az egyik polcon, ahol a több mint 3000 japán és angol nyelvű könyv mellett kis alvókuckókat is kialakítottak.

A hotel Tokió Ikebukuro városrészében található, ahol a turisták pár órára, de akár egész éjszakára is kivehetik a ’szobát’ vagyis a könyvespolcokon található ágyat. A ’kapszulaszobák’ árai 3.800 japán jentől kezdődnek, de óránként 500 jenért napközben is pihenhetünk miközben kedvenc könyveinket olvasgatjuk. A vendégek itt egy óriási közös nappaliban beszélgethetnek egymással és akár ki is kapcsolódhatnak.

A 60 kocka szobával rendelkező Book and Bed hotel igazgatója, Kei Asai kifejtette, hogy a szállodával valamivel többet akartak nyújtani a vendégeknek, mint az un. kapszula hotelek. „Azért találtam ki ezt a koncepciót, hogy legyen egy olyan szálloda, ahol úgy aludhat el a vendég, hogy közben valamilyen szórakoztató tevékenységet végez."

Ma még talán egy-egy ilyen turisztikai termék megjelenése csodaszámba megy, de azért itthon sem árt felkészülnünk arra, hogy a játék és a szórakozás fokozottabb megjelenése a termékekben, szolgáltatásokban, a nagy közösségi terek, a kapcsolatteremtés fontossága határozzák meg a turizmus trendjeit.

Forrás: Vendég & Hotel Online


A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket

A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket 

A nemzetközi egészségturisztikai piacon bevett szokás szerint a Melea – The Health Concept téli szünetet tart a teljes ünnepi időszakban.
Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban  

A Matild Palota az idei ünnepi időszakra igazi téli csodavilágot teremt, ahol hatalmas üveg jégcsapok és óriás gyöngydíszek egyedi és modern összehatása ejti majd ámulatba a látogatókat az eleganciát sugárzó arany kiegészítőkkel karöltve.
Igazgatói kinevezések az Accent házainál

Igazgatói kinevezések az Accent házainál 

Koós Melinda vezeti a májusban újranyitott Kenese Bay Garden Resort & Conference szállodát, őt Maul Kitti váltja a Gotthard Therme Hotel & Conference élén.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.